Fen Lisesi öğrencilerinin okul idaresine kardeş okul belirleyip ziyarette bulunmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek isteklerini değerlendiren okul idaresi "Kardeş Okul" projesi kapsamında köylerdeki ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirmeyi sürdürüyor.

Önceden her sınıf için bir kardeş okul belirledikten sonra ziyaret edilecek okulla iletişime geçen öğrenciler böylelikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin, ihtiyaçlarının neler olduğu belirliyorlar. Daha sonra sınıflarda öğrenciler kendi aralarında imkanları ölçüsünde gerekli malzemeleri temin ederek öğrencilere ulaştırıyorlar.

İlk etapta Türkmen, Kapaklı, Mezra Yılanlı İlkokullarına kardeş okul ziyaretleri gerçekleştiren öğrenciler, burada minik öğrencilere aldıkları hediyeleri vermenin mutluluğunu yaşıyor.

Onlarla oyunlar oynayıp neşeli dakikalar yaşıyorlar. Hatice Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Elif Olgun, 'Onların mutluluğunu görmek bizim için en güzeli. Çocukların gözlerinde mutluluk projemizin en güzel sonucu. Bu konuda bize destek olan öğretmenlerimize çok teşekkür ederim' dedi.

Türkmen İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Ali Erbaş, 'Öğrencilerim için hayatları boyunca unutamayacakları bir gün oldu. Bu güzel çalışmadan dolayı Vezirköprü Hatice Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi Müdürü başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim' diye konuştu.

Vezirköprü Hatice Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi proje ekibi, 'Bu dönem üç kardeş okulumuza ziyaret gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda bir ziyaret daha yapacağız. Projenin devamında kardeş okullarımız Vezirköprü'ye davet edilerek projenin ikinci ayağını yapacağız. Bu çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz' şeklinde konuştu.