Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen serginin açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın mini konserinin ardından yapılan konuşmalarda hain darbe girişimi kınandı. Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İHA'nın fotoğraflarının bulunduğu sergiyi gezdi. İHA Trabzon Bölge Müdürü Öner Seven, İHA muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar hakkında Vali Yavuz ve Başkan Gümrükçüoğlu'na bilgiler verdi.
Burada İhlas Haber Ajansı'nın 15 Temmuz gecesi çok önemli görevler yaptığını belirten Vali Yavuz, İHA'nın çektiği fotoğraflardan övgü ile söz ederek '15 Temmuz darbe girişiminin seneyi devriyesinde ülkemiz genelinde olduğu gibi Trabzon'da etkinliklerimiz de bugünü idrak ediyoruz. Şehitlerimizi anıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi tekrar o ruhu canlandırmak için Trabzon'da etkinliklerimizi beraberce kamu kurum ve kuruluşları olarak yaptık. İhlas Haber Ajansı yine her zaman olduğu gibi o gecede tüm Türkiye'mizde tüm ülke genelinde ancak Ankara ve İstanbul'da bu işin en fazla yoğunlaştığı yerde çok anlamlı mesajlar ihtiva eden görüntüleri almak suretiyle habercilik anlamında güzel bir çalışma yaptılar. Bunu da sergilenecek türde fotoğraflar belirlenmiş ve ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sergileniyor. Bugün bunun açılışını yaptık. Halkımızın görmesini sağlayacak ortamı oluşturduk. Bu manada bir aradayız. İhlas Haber Ajansı'mıza hem habercilik hem bunların fotoğrafa yansıması hem de gerçek manada çok hızlı bir şekilde haber edilmesi konusundaki katkıları her zaman takdire şayandır. Bu anlamlı katkı için teşekkür ediyoruz. Tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum' dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu da konuşmasında 'Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir millet birlikteliğini gösterecek tabloyu ortaya koyacak tarzdaki bir çalışma olmasından dolayı gönülden tebrik ediyorum. O hain darbe girişimi sırasındaki fotoğrafları ile ödül almış olan bir ajans olarak İhlas Haber Ajansı'nı ayrıca tebriklerimi iletmeyi bir görev addediyorum. Devlet millet hassasiyetinize vatanımızın birlik ve beraberliğine hürriyet demokrasi ve istiklalimize gösterdiğiniz öz verili yaklaşımınızdan ötürü gönülden kutlarken başarılı çalışmalarınızın devamını temenni ediyoruz' diye konuştu.
Öte yandan sergiyi gezen 8 yaşındaki Rümeysa'nın Atatürk Havalimanı'nda Metin Doğan isimli kahramanın hareket halindeki tankın paletlerinin altına yattığı fotoğrafı uzun süre inceledi. Minik kız, 'Vatanını kurtarmak için tankın altına yatmış' demesi dikkat çekti.

İHA’nın 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflara yoğun ilgi