AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL uygulamasına yönelik yapılan eleştirilere cevap vererek OHAL'in ne zaman sona ereceğini açıkladı.

'Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmayı beklemesin'
OHAL'in ne zaman kaldırılacağının sorulduğunu belirten Erdoğan, 'Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmayı beklemesin. İşte Fransa. Fransa'da devlete darbe mi yaptılar. Teröristler 15-20 Fransız vatandaşını öldürdü. Biz bugüne kadar 40 bine varan vatandaşımızı kaybettik. Kimse bunu sormuyor. 15 Temmuz'da devlete yapılan darbe girişimine karşı beyefendiler bizden hemen OHAL'in kaldırılmasını bekliyor' dedi.
Son 1 yıl içinde terörün üzerine gidildiğini ve anladıkları dilden konuştuklarını söyleyen Erdoğan, 'Güvenlik güçlerimiz dağ taş demiyor. Sonuna kadar bu işi bu şekilde götüreceğiz. Buradan bu neticeyi alacağız Allah'ın izni ile. Ne askerimizin, ne polisimizin, ne jandarmamızın içinde en ufak bir ayrımcılık istemiyoruz. Onların birliğini beraberliğini ülkemizin huzuru ve refahı için çok önemsiyoruz. Şuanda onun üzerinde çalışıyoruz ve bunu başaracağız. Bunu başardığımız andan itibaren, Allah'ın izni ile çok sürmez. Nasıl Fırat Kalkanı Harekatında başarılı netice aldıysak içeride de bu başarılı neticeleri almaya devam edeceğiz. Buralarda kim ki ülkemizi taciz ediyorsa bilsin ki anında angajman kuralları uygulanır ve yaptıklarını ağır ödetiriz. Geçmişte kapısının önünden dahi geçilmeye korkulan polis, jandarma karakollarının vatandaşlarımızın rahatça haklarını aradıkları güven yuvası haline biz getirdik' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL’in ne zaman kaldırılacağını açıkladı