Gaziosmapaşa'da Küçükköy Meydanı'ndan Gaziosmanpaşa Meydanına kadar gaziler ve şehit aileleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce Gaziosmanpaşalı vatandaşın katılımlarıyla, Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz ile ilgili resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Programlar hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, '15 Temmuz bir yıl sonra bize şunu gösterdi; var olmak ya da yok olmak. Biz bu ülkenin var olmasını, bu milletin var olmasını ve 15 Temmuz anısını yaşamasını istiyoruz. Bu maksatla üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi bu millet hiç kimsenin baskısı olmaksızın, hiç kimsenin talimatı olmaksızın kendi hür iradesiyle hatta kendi görev yerini kendi seçme iradesiyle nasıl o gece nöbete koştuysa; bugün aradan 1 yıl geçtikten sonra bu akşam yine o coşkuyu halkımızla birlikte yaşamak, 15 Temmuz ruhunu canlandırmak ve unutmamak adına bugün Küçükköy'den Gaziosmanpaşa Meydanımıza birlikte yürüdük. 15 Temmuz nöbetleri süresince Küçükköy ve Gaziosmanpaaşa Meydanlarımızda sabahlara kadar bu vatandaşlarımızla nöbet tuttuk. Bu gün de 1. nöbet yerimizden 2. nöbet yerimize bir yürüyüş gerçekleştirmiş olduk. Akabinde de şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle birlikte yemek programımız var. Bu etkinlikler kapsamında kuşkusuz önemli olan bu 15 Temmuz ruhunun bu millete ne kazandırdığı ve neyi kaybettirdiğini iyi anlamak. Bu millet aslında 15 Temmuz gecesi çok anlamlı bir duruşla çok güçlü bir direnişle bunu ortaya koymuştu. Bize düşen o şerefi taşıyabilmek ve gelecek nesillere bunu aktarabilmek' dedi.
Yürüyüşe katılan vatandaşlar ise 15 Temmuz ruhunu yaşatmanın önemine değindi. Program şehit ve gazi yakınlarına yemek ikramıyla son buldu.

Gaziosmanpaşa’da 15 Temmuz yürüyüşü