Canik Belediyesi tarafından şehirde iş dünyası ve ekonominin güncel sorunlarının tespit edilmesi amacıyla kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu anket çalışmalarını sürdürürken, Başkan Osman Genç, anket çalışmalarının ardından düzenlenecek olan Ekonomi Çalıştayı'na Samsun'un dinamiklerini davet turlarına devam ediyor.

Başkan Osman Genç, Samsun Havalimanı Müdürü Hamit Anıl, Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal ve Samsunport Liman İşletme Müdürü Bedir Yıldırım'ı ziyaret ederek, Canik Kültür Merkezi'nde 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında Samsun'un ekonomideki durumunun masaya yatırılacağı Yerel Ekonomik Kalkınma Çalıştayı'na davet ederken, bilgi alışverişinde bulundu.

ANKETİN ARDINDAN ÇALIŞTAY

Samimi ortamlarda gerçekleşen ziyaretlerde Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu'nun düzenleyeceği Ekonomi Çalıştayı ile Samsun'un dinamiklerini ve ekonomi paydaşlarını buluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Genç, ziyaret ettiği kurum ve kuruluş müdürlerine çalışma hakkında bilgi verdi. Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak kurduğumuz Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu, anket çalışması kapsamında tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü gibi bu şehrin tüm dinamiklerinin görüşlerini, önerilerini alacak. 15 Mart tarihine kadar sürecek anket çalışmasının sonuçları uzman bir kurul tarafından değerlendirilecek. Anket çalışmasının tamamlanmasının ardından Ekonomi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Elde edeceğimiz sonuçlar şehrimiz için elimizde önemli bir veri oluşturacak" dedi.

'HERKESİN KATKISINI BEKLİYORUZ'

Geçmişte Anadolu'nun ticari başkenti konumunda olan Samsun'un yeniden önemli bir ticaret merkezi olmasını istediklerini ifade eden Genç, "Bu nedenle Samsun'un potansiyelini ve kaynaklarını harekete geçirmeliyiz. Bunu yaparsak inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır. Yerel kalkınmanın kaynak ve alan boyutunu geliştirerek, ekonomik ve siyasi kalkınma alanında topyekun bir yükseliş hedeflemeli ve Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Bütün bunlar nedeniyle bu şehrin yerel yönetimi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Yapılacak çalışmanın ilimiz için faydalı olacağına inanıyor, bu şehrin tüm dinamiklerinin katkısını bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Genç, ziyaret ettiği kurum ve kuruluş müdürlerine Belediye olarak çıkarttıkları 'Meşrutiyet'ten Beyaz Devrim'e Canik-Samsun'da Seçimler ve Siyaset' isimli kitabı hediye etti.

KONU BAŞLIKLARI

Canik Kültür Merkezi'nde 24-25-26 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan ve önemli konu başlıklarının ele alınacağı çalıştayda, "2023 vizyonu hedefinde İhracat ve Samsun", "Samsun'da yerel markalar ve markalaşma sorunu", "Samsun'da yatırım sorunları", "Samsun'un Türkiye ihracatındaki yeri son durumu", "Hibe, destek, teşvikler ve Samsun", "Üniversitelerin Samsun ekonomisine katkısı ve 2., 3. Devlet Üniversitenin ilimize kurulmasının gerekliliği", "19 Mayıs'ın 100. yılında ara hedef olarak Samsun ekonomik görünümü", "Samsun için alternatif pazarlar", "Samsun'da yatırımcı/girişimci algısı ve ortaklık kültürü" gibi konular ekonominin paydaşları tarafından masaya yatırılacak.