AÇILIŞ 29 TEMMUZ'DA

Kırmızı- Beyazlılarda Başkanvekili ve basın sözcüsü Rüştü Araboğlu ile Sportif Direktör Coşkun Zeren, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Nuri Asan Tesisleri'ndeki toplantıda, Araboğlu ve Zeren bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Araboğlu, şunları söyledi: "Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun açılış maçını oynamak için görüştüğümüz Ankaragücü'nden olumlu cevap geldi ve kendileriyle 29 Temmuz, müsabaka yapacağız. Saat 20.00'de olacak açılış maçı öncesi Samsunspor şöhretler karması bir müsabaka oynayacak. Açılışa Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ı, siyasileri, Samsunspor'a geçmişte emek vermiş kişileri, eski başkanlari, eski yönetim kurulu üyelerini davet edeceğiz. Konser ve havai fişek gösterilerinin de olacağı organizasyona tüm taraftarlarımızı da bekliyoruz."

ÇOK HEYECANLIYIZ

"Bu yıl Süper Lig hedefimiz var. Biz de çok heyecanlıyız. Herkesi de heyecanlandıracak transferler yaptık. Hücum hattında eksikler var bunlar konusunda çalışıyoruz. Acele etmiyoruz. Bu işin pardonu yok. Bizi hedefe taşıyabilecek oyuncular almak istiyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz. Takımımızın Erzurum'daki ilk etap kampı bitti. İkinci etap yerini de bir kaç gün içinde belirleyeceğiz. Şu anda yeni sezon öncesi passolig firması kendi altyapısını hazırlıyor. Yeni stadımınız koltuk numaralandırmalarını yapıyorlar ve bunları sisteme işliyorlar. Tahminim 10 gün sonra biz de kombine satışlarına başlayacağız. Ayrıca 1990 yılında yapılan antrenman tesislerimizde ciddi tadilat yapacağız. 2 numaralı antrenman sahasını tamamen bakıma alacağız. Odalar ve kulüp binasının içerisinde yenilemeler yapılacak."

OLİMPİYAT VE SÜPER KUPA

"Samsun'da olimpiyatlar yapılacak. Tüm dünyanın gözü Samsun'da olacak. Bu çok büyük bir organizasyon. Samsun sportif yatırımlarla donatıldı. Bunları da çok iyi kullanmamız gerekiyor. Olimpiyatlar Samsun'a çok şey katacaktır. Samsun kenti Türkiye'nin çok önemli bir kupa maçına da ev sahipliği yapacak. Samsunspor'un 29 Temmuz'daki açılış maçından sonra, bu kez de Süper Kupa maçı Samsun'da oynanacak. Şehre ekomonik anlamda da büyük katkı sağlayacak. Belki şehir olarak böyle büyük organizasyonların burada yapılıyor olmasına alışmadık. Stadın açılış maçını Ankaragücü ile oynanacak maç olarak görmediğimiz için de farklı şeyler düşünüyoruz ama açılışı Samsuspor yapacaktır ardından da Beşiktaş ve Konyaspor Samsunspor'un stadında misafir olacaktır. Bu maçın Samsunspor'a herhangi bir katkısı olmayacak fakat Samsun'a ekonomik anlamda büyük katkısı olacaktır."

KİMSE MERAK ETMESİN

Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren ise yabancı transferi hakkında, "15 gündür yoğun mesai harcıyoruz. Yönetimimiz ve teknik ekiple ortak çalışıyoruz. Yakın zamana iyi oyuncuları kulübe kazandırmaya çalışıyoruz. İki oyuncumuz Ankaragücü ile oynanacak hazırlık maçına yetişebilir. Yabancı transferinde çok detay var. Bunun için her maddeyi özel olarak hazırlıyoruz. Bir kaç gün gecikebilir ama iyi isimler kazandıracağız. Kimse merak etmesin" dedi.