İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi Kadife Sokak'ta 2015 Kasım ayında meydana gelen olayda, A.S. (38), E.T. (26) ve Ç.K.'nin içinde bulunduğu otomobile silahlı saldırı düzenlendi.

Silahlı saldırıya uğrayan 3 kişinin içinde bulunduğu otomobil, park halindeki bir otomobile çarpıp durdu. Silahlı saldırıda A.S. kafasından ağır, E.T. ise sırtından hafif yaralandı. Yaralılar başka bir araçla hastaneye götürülürken, peşinden takip eden saldırganlar bu kez Kıran Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde yaralıların içinde bulunduğu araca Kalaşnikof ile ateş açtı.

Açılan ateş sonucu kurşunlardan biri Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 4. katındaki doktor odasının camına isabet etti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından olayla ilgili yakalanan ve tutuklanan S.A., S.K., A.B., R.G., A.B., M.G., M.K., B.A. ile 16 yaşındaki B.A. ile olayı azmettirdiği iddia edilen M.Y.'nin yargılanmalarına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu yargılanan 10 kişi bulundukları farklı cezaevlerinden duruşmaya SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katılıp ifade verdiler.

Olayda Kaleşnikof kullandığı ileri sürülen S.A., kendisinin hedef gözetmeksizin havaya ateş açtığını savundu.

MP5 tabancasını kullandığını iddia edilen M.K. ise hedef gözetmeksizin ateş açtığını ileri sürdü. Olayı azmettirdiği iddia edilen M.Y. suçlamaları kabul etmezken kendisinin olay sırasında bir başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğunu söyledi. Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmeyip kendilerini savundular. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.