15 Temmuz hain darbe girişiminin 1'nci yıl dönümünde bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun önündeki parkta gece boyunca nöbet tuttu. Anadolu Yakası'nın çeşitli mahallelerinden aileleriyle beraber Kısıklı Parkı'na gelen vatandaşlar, kurdukları çadırlarda uyudu. 'OHAL Obası' adını verdikleri çadırlarda nöbet tutan vatandaşların arasında bazı 15 Temmuz gazileri de yer aldı. Darbe girişimi esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü darbeci askerlerden teslim almak için köprüye giden ve mücadele sırasında bacağından vurularak gazi olan Yusuf Çiftçi'nin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine o gece yaşadıklarını anlattığı sırada, Çiftçi'nin anlattıklarına kulak misafiri olan başka bir gazi de aynı yerde mücadelede edip aynı yerde vurulduklarını tesadüfen fark etti. Gazi Muhammet Yusuf Tosun, Yusuf Çiftçi'nin vurulduğu anı hatırladığını da ifade etti.

'Bize ateş edeceklerine kesinlikle inanmadım'
Şehitler Köprüsü'nde bir yaralıya yardım ettiği sırada dizinden vurularak gazi olan Yusuf Çiftçi, kendilerine ateş edileceğini asla düşünmediğini söyleyerek, 'Ben bize ateş edeceklerine kesinlikle inanmadım. Türk askeri Türk vatandaşına ateş etmez, normal olan da bu. Asker olduğunu düşündüğümüz hainlere doğru ilerlerken, bir anda bize ateş edildiğini, bazılarının yere düştüğünü gördüm. Vatanın asil evlatlarıyla o hainlere karşı bir mücadele verdik orada. Ben yine başka bir yaralıya yardım etmek isterken vuruldum orada. Sağ diz kapağımdan mermi girdi, diğer tarafından çıktı' dedi.

'Geçen sene nöbetlere katılamamıştım, bu sene erkenden geldik'
Kısıklı'da tuttukları gece nöbetine de değinen Çiftçi, 'Geçen sene nöbetlere sedyeyle gelip kısa bir konuşma yapmıştım ama nöbetlere katılamamıştım. Bu sene çok şükür erkenden geldik, Cumhurbaşkanımızın konutunun karşısında çadırımızı kurduk. Bu millet, bu devlet, bu vatan sahipsiz değildir. Biz sahip çıkacağız. Biz sahip çıkmazsak, başkaları sahip çıkıyor' diye konuştu.
Aynı noktada vurulduklarını 1 yıl sonra tesadüfen fark ettiler
Öte yandan, Gazi Çiftçi'nin İHA muhabirine yaşadıklarını anlattığı sırada, yakın bir noktada bulunan çadırından gelip konuşulanlara kulak misafiri olan Muhammed Yusuf Tosun ise, Çiftçi'nin vurulduğu anı hatırladığını söyledi. Kendisi de sırtından isabet alarak gazi olan Tosun, 'Röportaj yapıldığını gördüm. Biraz dinleyince ve köprüde vurulduğunu duyunca ilgimi çekti, aynı yerde vurulduğumuz için. Daha önce karşılaşmamıştık. Ağabeyimizin de dediği gibi, hiç kimse bize kurşun sıkılacağına inanmıyordu. Bahsettiği şeyleri hatırlıyorum. O anki hengamede dikkat bin tane yerde olduğu için, her yerde bir şey var. Ama diz kapağından vurulup ambulansa taşınan birini hatırlıyorum. Tahmin ediyorum o ağabeydi' ifadeleriyle bu tesadüfü anlattı.
15 Temmuz gazileri, yaptıkları açıklamaların ardından o gece yaşadıklarını ve gördüklerini birbirleriyle paylaştı. Koyu bir sohbete dalan gaziler, şahit oldukları anları birbirlerine anlatırken, her ikisinin de aynı sahneleri gördüğünü ifade etti.

(Özel haber) Aynı noktada vurulduklarını 1 yıl sonra tesadüfen fark ettiler