İstanbul'da düzenlenen "Bu bayrak bize emanet" programına katılan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu aziz bayrak için en büyük servetini, canını ortaya koyan o aziz şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir" dedi

BU BAYRAK BİZE EMANET

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Saraçhane Parkı'nda düzenlenen "Bu bayrak bize emanet" programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, TBMM'deki, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" yazısını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Sabah 02.30 sularında bu milletin vergileriyle, alınteriyle alınmış, bu aziz vatanın ve bayrağın korunması için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilmiş o araç, uçak ve bombaları kullanarak, TBMM'yi bombaladılar. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne helikopterler ve roketatarlarla ateş ettiler" ifadelerini kullandı.

GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI

Bakan Kılıç, 15 Temmuz gecesi milletin, tarihine, hukukuna ve geleceğine sahip çıktığını belirterek, "Sayın Başbakanımız o akşam İstanbul'dan Ankara'ya intikal ediyordu. Onu da yol üzerinde durdurmak, kıstırmak ve bir şekilde kontrol altına almak istemişler. Bu milletin aziz evlatları, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla meydanları doldurdu. Devletine, milletine, tarihine, hukukuna ve geleceğine sahip çıktı. Allah bu yolda şehit olanlara rahmet eylesin. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin. Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Onlar bizim ailemizdir. Bu aziz bayrak için en büyük servetini, canını ortaya koyan o aziz şehitlerimizin aileleri bizlere emanetidir" dedi.

YAZIKLAR OLSUN

15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin 'Kontrollü darbe' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu 'kontrollü darbe' dedi. Yazıklar olsun. Biz ve siz, özellikle buradaki gazi kardeşlerime, şehit ailelerine söylüyorum. Sizler ve bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı, Başbakanımızın davetiyle, bu hainler karşısında dimdik durduk mu? Sizler göğsünüzü burada siper ettiniz mi? Ettiniz. Onlar önce neden bu milletin yanına gelmediklerinin, bu milletle beraber duramadıklarının hesabını versin. Çünkü o gece sokağa çıkan bu aziz milletti. Darbe yapmaya kalkan, ihanet eden FETÖ'nün başını çektiği hainlere karşı hep beraber durduk. Bu milletin temsilcisi olduğunu söyleyen kişiler neden başka yerlere kaçtılar" diye konuştu.

HEDEF; İLK 10

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme yolculuğuna koştuklarını belirten Bakan Kılıç, "Allah'ın izniyle bize, size emanet olan bayrağımızı asla yere düşürmeyeceğiz. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme yolculuğunda koşuyoruz, koşacağız. Birlik beraberlik içerisinde bunu başaracağız. Tüm milletimizle beraber olacağız. İnşallah tüm hedeflerimize beraber yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ve bu aziz bayrağımız ilelebet payidar olacak"ifadelerine yer verdi.