Çocukların bilişimsel düşünme becerilerini geliştirmelerini, fikir üretebilmeleri ve fikirlerini teknolojiye yansıtmaları ve üretken bireyler olarak yetişmesi amacıyla Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından 8-12 yaş arası çocuklara yönelik verilecek "Kodlama Eğitimi, 16 Temmuz pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında Piazza AVM'de düzenlenecek. Çocuklar için oldukça önemli olan eğitim öncesi Gençlik Meclisi üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, etkinlik ile ilgili son çalışmalar yapılırken, tüm çocuklar eğitime davet edildi.

ÜRETEN BİR NESİL İÇİN

Dünyanın ve ülkemizin geleceğinde bilişim, yazılım teknoloji alanında üretici bir nesil yetiştirmenin önemine değinen Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "Bu kursta kullandıkları programların nasıl üretildiği ve nasıl hayal dünyalarındaki programları üretebilecekleri konusunda eğitilecekler. Ümit ediyorum ki bu kurstan bilişim alanında önemli çalışmalar gerçekleştirecek isimler çıkacak. Çocuklarımızı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimine paralel kendi uygulamalarını yazan bireyler olmaya davet ediyoruz" dedi.

AİLELER ÇOCUKLARINI GETİRSİN

Çocukların hayal dünyasının oldukça geniş olduğunuda ifade eden Kılınçarslan, "Canik Kent Konseyimizin meclisleri ve çalışma grupları toplumun tüm kesimlerine yönelik farkındalık oluşturacak çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu eğitim de onlardan birisi. Ailelerimizden isteğimiz 8-12 yaş arası çocuklarını pazar günü Kodlama Eğitimi'ne getirmeleri. Gençlik Meclisi üyelerimizi çocuklarımız için oldukça faydalı olduğuna inandığım böyle bir eğitimi düzenlemelerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.