Samsun Bafra Balıklar Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Camisi ibadete açıldı.

Hayırseverlerin destekleriyle yapılan bin 500 kişi kapasiteli Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. İlk cuma namazının kılındığı camide, vaazI İl Müftüsü Veysel Çakı yaptı.

TEŞŞEKKÜR ETTİ
Namazın ardından düzenlenen törende konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, mahalleye çok güzel bir eser kazandırıldığını dile getirerek, "Hükümetimiz ve milletimiz dünyanın ve ülkemizin her yerinde camiler yapıyor yaptırıyor. Dolayısıyla Baframızda da çok güzel camilerimizin yapımı devam ediyor. Balıklar Mahallemize bu örnek camiyi kazandıran ve bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MUAZZAM BİR CAMİ
Müftü Çakı ise Bafra'da güzel ve büyük bir caminin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Muazzam bir cami mahalleye kazandırılmış. Allah herkesten razı olsun. Katkıda bulunan muhtarlarımıza, mahalle halkına çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, caminin açılışını yaptı. Protokol üyeleri, cami arkasında Kur'an kursu inşaatının temel atma törenini de yaparak, mahalleye hayırlı olmasını diledi.

SEMAZENLER GÖSTERİ YAPTI
Tören, ilahi okunması ve Aktekke İhsaniye Kur'an Kursu öğrencilerinin semazen gösterisinin ardından sona erdi. Törene Bafra Kaymakamı Halis Arslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Hüseyin Acar, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ümit CEYLAN