23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, oyunların resmi maskotu Çakır ile birlikte, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Serkan Baltacı, Salı günü açılışı yapılacak olan olimpiyat oyunları ile ilgili Samsun TSO Yönetimi'ne sunum yaptı.

"Samsun için büyük onur"

Samsun'da gerçekleşecek olimpiyat oyunlarının başarılı ve güzel geçmesi temennisinde bulunan Başkan Salih Zeki Murzioğlu şöyle devam etti: 'Dünyanın en büyük 3. Spor organizasyonun kentimizde yapılması bizler için büyük bir onur ve önemli bir kazanım. Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmamıza vesile olan ve şehrimizi olimpiyatlara hazırlayan herkese teşekkürü borç bilirim. Olimpiyatlara ev sahipliği sorumluluğunu üstlendiğimiz günden bu yana kentimizde oldukça önemli alt yapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleşti. Pek çok branşa ilişkin spor tesisi kazanımlarımız oldu. Bizim spor kenti olma iddiamız açısından çok önemli edinimler bunlar. Bu olimpiyat etkinliği ile de spor kenti iddiamızı tescillemiş olduk. İki hafta sürecek olan bu organizasyonu kapsamındaki etkinlikler eş zamanlı olarak pek çok tesiste gerçekleştirilecek.'

"Samsun'un adını dünya duyacak"

Olimpiyat oyunlarıyla beraber Samsun'un adının tüm dünyada duyulacağını ifade eden Başkan Murzioğlu, 'Etkinliğin kentimize olumlu bir şekilde yansıması elbette bu süreçle sınırlı olmayacak. Dünyanın dört bir yanından tam 97 ülkeden gelen binlerce sporcu ve teknik heyet şehrimizi kendi ülkelerinde anlatacak, müsabakalar uluslararası yayın araçlarıyla milyonlarca kişiye ulaşacak ve milyonlar şehrimizin adını duyacak. Olimpiyat vesilesiyle şehrimizde çok güzel bir atmosfer oluştu. Bu durum esnafımıza da ekonomik açıdan olumlu yansıyacaktır. Misafirperver Samsunluların olimpiyatlar boyunca gerek sporculara gerek şehrimize gelenlere en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyor, sporun birleştirici unsuru olan kardeşlik içinde olimpiyatların gerçekleşmesini temenni ediyorum' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun TSO Yönetimi, olimpiyat oyunlarının maskotu Çakır ile hatıra fotoğrafı çektirdi.