CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Havza İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Akcagöz, 'Ülkenin perişan hali ortada. Neresinden tutup, neresini anlatalım. Bir iç savaşa doğru sürükleniyoruz, onu mu anlatalım? Yoksa, insanların ekonomik olarak her geçen gün daha ciddi sorunlarla karşılaştığını mı anlatalım? Güzel memleketimiz, AKP iktidarı tarafından abluka altına alınmış durumda. Her geçen gün batağa saplanmaya devam ediyorlar. Her geçen gün şehit vermeye devam ediyoruz" dedi.

YARGILANMALARINI İSTİYORUZ
AKP'nin sorumluluktan kaçtığını ileri süren Akcagöz, "İyi yönetilmiyoruz ve bunu her yerde söylemeye devam edeceğiz. Hal böyleyken, Cumhurbaşkanı nerede? Afrika gezisinde. Afrika'daki Uşi bişi kabilesinin, olası bir Türk-Rus krizinde Türkiye'nin yanında yer alacağı konuşuluyor. Ne mutlu bize. Gerisini artık Rusya düşünsün. Bu filmin sonu var. Filmin sonu geldiğinde umarım kaçmaya fırsatları olmaz. Adil bir mahkemede yargılanmalarını istiyoruz, tüm dileğimiz bu" dedi.

CUMHURİYET MEŞALESİ YANACAK
Toplantının ardından Havza İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü Camii haziresindeki Arif ağaya ait, altı ok simgeli mezarı ziyaret edip bir süre dua eden Akcagöz, 'Mezar taşında, 1352 yazıyor. Günümüz hesabıyla, 1936 eder. Demek ki burada, Mustafa Kemal devriminin neferlerinden biri yatıyor. Devrime ve Atatürk'e bağlılığını, mezar taşından anlamak mümkün. Allah'tan rahmet diliyoruz. İlk kıvılcımın ateşlendiği Havza'da, Atatürk'e yoldaşlık etmiş bir merhumun mezarı başında bir defa daha söylüyoruz ki, Cumhuriyet meşalesi, her türlü baskıya rağmen yanmaya devam edecektir" diye konuştu.