Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile geleceğe yönelik birçok çalışmaya imza atabileceklerine inandığını belirterek, "Örneğin göç konusundan ciddi anlamda etkilenen gençlerin sportif çalışmalarla desteklenmesi, rehabilite edilmesi adına IOC ile ortak çalışma irademiz var" dedi.

TÜRKİYE'DE OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ
Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede, IOC Başkanı Thomas Bach'ın Türkiye'de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

IOC Başkanı Bach'ın, uluslararası spor camiasında Türkiye'ye verdiği desteği yakından hissettiklerini kaydeden Bakan Kılıç, 'Türkiye ile alakalı bir konu olduğunda her zaman uluslararası spor ve olimpiyat camiasında desteğini hissettiğimiz, bildiğimiz değerli bir dostumuzun Ankara'da, Türkiye'de olması bizi mutlu etmiştir' diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK
Bakan Çağatay Kılıç; IOC, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TMOK'un geleceğe yönelik büyük çalışmalara imza atabileceğine inandığını belirterek, 'Örneğin, göç konusundan ciddi etkilenen gençlerin sportif çalışmalarla desteklenmesi, rehabilite edilmesi konusunda ortak çalışma irademiz var. Bu anlamda bu konuları da burada görüşeceğiz' dedi.

TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR
Yaptığı ziyaretin,Türkiye'nin dünyanın mülteci ve sığınmacı konularına ilişkin yaşadığı krizde önemli rol oynadığı bir zamanda gerçekleştirdiğine dikkat çeken IOC Başkanı Bach ise, "Şüphesiz ki spor da bu krizden etkilenmektedir. Dolayısıyla, bu konuyla ilgili beraber çalışabiliyor olduğumuz için çok memnunum. Spordan, tüm insanlığın yararı ve Türk Hükümeti'nin insani çabaları dahilinde faydalanmak amacıyla çalışıyoruz. Türk Hükümeti'ne ve Türk halkına göçmen halka göstermiş olduğu büyük destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Görüşmeye, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, görüşmenin sonunda IOC Başkanı Thomas Bach'a Türk kahvesi seti hediye etti.