Samsun Ülkü Ocakları, sokak hayvanları için önemli bir projeye imza atarak, hava şartları nedeniyle üşüyen ve ölmek üzere olan hayvanlara yardım eli uzattı.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan 'Soğuk Kış Günleri İçin Hayvan Barınağı' projesine Samsun Ülkü Ocakları da katıldı. Sokakta kalan hayvanlar için harekete geçen Samsun Ülkü Ocakları ile üniversite öğrencisi bayanların ortak düzenledikleri etkinlik Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kurupelit Kampüsü'de başladı. Leğenlerden hayvan barınakları yapılarak üniversitenin muhtelif noktalarına bırakıldı.

Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, yaptığı açıklamada, 'Biz, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevenleriz. İslamiyet dini, hiçbir canlıyı ayırmadan merhamet etmeyi, acımayı ve yardım etmeyi emir buyurmuştur. Bizler de bu düsturda, şu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına barınacak yer bulmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. İlk olarak OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'nde 25 adet hayvan barınağı ile başladık. Samsun'un tüm noktalarında bu projemizi sürdüreceğiz' dedi.
Samsun Ülkü Ocakları OMÜ Bayanlar Sorumlusu Emine Elif Çağlar ise, 'Sokak hayvanları için bu projeyi başlattık. Bu hayvanların barınaksız, aç ve susuz olduklarının farkındayız. Kampüs içerisinde yiyecek ve barınak bulmaları diğer yerlere göre daha zor olduğundan dolayı önceliğimizi üniversite içerisine verdik. Barınakların içinde yemek yeri gibi bölmeler yapılarak hayvanların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Şu an için 25 tane yaptık ve fakültelere dağıttık. Ancak devamı gelecek' diye konuştu.