Hayırsever işadamı Akif Arslan, merhum babasının okul yaptırma vasiyetini yerine getirmek amacıyla, Bafra'ya kurulması planlanan işletme fakültesi binasının yapımını üstlendi.

AİLEYE MİRAS BIRAKTI

Trabzon Sürmeneli olan Arslan ailesi 1920'li yıllarda Samsun'a gelerek tekstil, manifatura, iplikçilik, mobilya, inşaat ve kuyumculuk sektörlerinde emin adımlarla ilerledi. Ailenin en büyüğü olan merhum Akif Arslan vefatının ardından ticaretin yanı sıra ailesine, hayırseverlik geleneğini de miras bıraktı.

47 KM'DEN KÖYÜNE SU GETİRDİ

1939 yılında Bafra'da manifaturacılık yapan Merhum Akif Arslan, memleketi Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde 47 km mesafedeki Vizara Yaylası'ndan Çimenli Köyü'ne su getirerek bir çeşme yaptırdı.

OKUL İÇİN ARSA BAĞIŞLADI

Merhum Akif Arslan'ın büyük oğlu merhum Mustafa Arslan, 1972 yılında memleketi Trabzon Sürmene İlçesi'ne bağlı Çimenli Köyü'nde yapılacak okul için arsa bağışında bulundu ve okulun yapımında da katkıları oldu.

VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ

Hayırsever işadamı merhum Akif Arslan'ın küçük oğlu Selahattin Arslan ise babasının vasiyeti olan camii yaptırma hayalini Samsun'un Bafra İlçesi'nde gerçekleştirdi. 1984 yılında İsmet Paşa Mahallesi'nde bir cami yaptıran Selahattin Arslan, camiye babasının adını vererek, Hacı Akif Arslan Camii'ni hizmete açtı. 1993 yılında da memleketi Trabzon'un Sürmene İlçesi'ndeki Çimenli Köyü'nde yapılacak olan caminin de beton minare ve şadırvan kısımlarını üstlendi.

ÇOCUKLARINA VASİYET ETTİ

Sağlığında bir okul yaptırma isteği olan merhum Selahattin Arslan, okul yaptırma hayalini gerçekleştiremeyince çocuklarına vasiyet etti ve 2016 yılında kalp yetmezliği sonucu 82 yaşında ebedi istinatgahına kavuştu. Babasının vefatının ardından vasiyetini yerine getirmeye çalışan işadamı Akif Arslan, Bafra'ya kurulması planlanan işletme fakültesi binasını yaptırma kararı aldı. Hacı Selahattin Arslan'ın vefatından bir süre sonra babasını rüyasında gördüğünü anlatan hayırsever işadamı Akif Arslan, 'Babamızın vasiyetini yerine getirmek bir türlü nasip olmamıştı bu zamana kadar. Bir gece rahmetli babamı rüyamda gördüm ancak o benimle hiç konuşmadı ve yüzüme de bakmadı. Arkadaşlarına babam benimle neden konuşmuyor diye sorduğumda bana, 'Sen okulu yaptırdın mı?' diye sordular. Bende uyanır uyanmaz soluğu Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in yanında aldım' dedi.

SENİ ALLAH GÖNDERDİ

Başkan Şahin'e gördüğü rüyayı anlattığını belirten Arslan, 'Kendisine gördüğüm rüyayı anlattım ve babamın vasiyeti olduğunu bir lise binası yaptırmak istediğimi belirterek, bana bu konuda yardımcı olmasını istedim. Başkan Zihni Şahin de, seni Allah gönderdi diyerek bana Bafra'ya kurulması planlanan ikinci fakülte binası için hayırsever bir işadamı aradıklarını söyledi, bende kabul ederek fakülte binasını yaptırmayı üstlendim. Biraz ilginç gelebilir ama her şey böyle gelişti' diye konuştu.

İMZALAR ATILDI

Fakülte binasının yapımını üstelendikten sonra her şeyin çok hızlı geliştiğini kaydeden Akif Arslan, 'Ailemden Eczacı Saffet Arslan, Ayten Arslan, Mine ve Fuat Arslan'ın katılımları ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ile birlikte işletme fakültesinin binasını yapmak üzere hazırlanan protokolü imzaladık' ifadelerini kullandı.

VEFAKAR EVLAT

'Böyle bir vasiyeti yerine getirebilmeyi Allah her evlada nasip etsin' diyen Akif Arslan, 'Bu çok güzel bir duygu ve kelimelere sığmıyor. Bu güne kadar çeşitli nedenlerden ötürü yaptıramamıştık. Allah bu güzel vasiyeti yerine getirmeyi bizlere nasip etti. Çok mutluyuz ailemizle istişaremizi yaptık ve fakülte binasına annemiz Hacı Fevziye Arslan'ın adını vermeyi uygun gördük, babam da aynısını yapardı. Öncelikle üstlendiğimiz bu hayır işinde desteklerini esirgemeyen başta Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Durmuş, Başkan Yardımcısı Barış Alkur, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul'a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum' dedi.

Ümit CEYLAN