FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde Canikliler meydanlara koştu. Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda buluşan Canik halkı, daha sonra Demokrasi Nöbeti tutmak için topluca Cumhuriyet Meydanı'na gitti. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye çalışanları ve Canik halkı, tıpkı geçen yıl o karanlık gecede olduğu gibi darbe girişiminin yıldönümünde de "Biz buradayız" dedi.

ADNAN MENDERES'TE TOPLANDILAR

"Milletçe Nöbetteyiz. Bayrağını Al, Gel" sloganıyla düzenlenen ve Başkan Genç'in yanısıra eşi Nimet Genç, çocukları, Başkan yardımcıları, belediye çalışanları, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler ve teşkilat üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı programda, Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitlerini unutturmak ve 15 Temmuz ruhunu diri tutmak amacıyla düzenlenen "Çanakkale Ruhundan 15 Temmuz Ruhuna" konulu serginin açılışını gerçekleştirdi.

AYNI KARARLILIKTAYIZ

Açılışta yaptığı konuşmada Türk halkının '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlayan Başkan Genç, "Bundan tam bir yıl önce hain FETÖ terör örgütü, ülkemizin geleceğine, milletimizin birliğine, canına ve hükümetimizin istikrarına kast ederek o hain darbe girişimini gerçekleştirmişti. Buradan bir kez daha FETÖ terör örgütünü ve darbe girişimini lanetliyorum. Hain terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi, milletimizin yerinde ve zamanında direnişiyle önlenmişti. Bugün de Türk milleti aynı kararlılıkta olduğunu göstermektedir" dedi.

249 CAN ŞEHADETE KOŞTU

Milletin 15 Temmuz'da şehadete ve gaziliğe koşarak gittiğini hatırlatan Başkan Genç, "Tam 249 şehidimiz bu vatan, bu millet için can vermiştir. Buradan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyor, Allah sizden razı olsun diyorum. Hatırlayacak olursak biz de o karanlık gecede, darbe girişimini haber alır almaz Sayın Cumhurbaşkanımız henüz TV'den meydanlara inin talimatı vermeden çok önce 10.30'da Cumhuriyet Meydanına gittik ve sabaha kadar nöbet tuttuk. Sonraki günlerde de Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla tam bir ay boyunca hep birlikte sabahladık" diye konuştu.

15 TEMMUZ'U DİRİ TUTACAĞIZ'

O karanlık gecenin asla unutulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz, Türkiye tarihinde bir dönemeçtir. Temmuz ihanetini sadece bir geceyle sınırlamak mümkün değildir. 15 Temmuz işgal girişiminin yıldönümünde Türkiye'yi yeniden bir kaosa sokmak ve devleti işlemez hale getirmek için FETÖ ve FETÖ'nün ittifak kurduğu tüm unsurlar eşgüdümlü bir hareket haline geçmişlerdir. Bunun için hainleri fiziksel çökertmenin yanında, motivasyon ve zihinsel olarak da çökertmemiz gerekmektedir. Biz de bu konuda her zaman 15 Temmuz'u diri tutmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

SABAHA KADAR NÖBET

Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen buluşma programının ardından Başkan Osman Genç ile eşi Nimet Genç ve çocukları, belediye çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Demokrasi Nöbeti tutmak üzere minibüslerle topluca Cumhuriyet Meydanı'na gitti. Ailesi ile birlikte sabaha kadar nöbet tutan Başkan Genç, nöbet tutan vatandaşlarla da sohbet etti.