Alaçam Kaymakamlığı tarafından, Anneler Parkı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. İlk olarak Şadibey Camii'nde kılınan akşam namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan ve Anneler Parkı'na kadar süren yürüyüş yapıldı. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen yürüyüş sonrası Anneler Parkı'nda anma programına geçildi.

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

Programda konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "15 Temmuz 2016'da milletin iradesi ve millete rağmen daha önce farklı biçimlerdeki teşebbüslerle devleti ve hükümeti ele geçirmek isteyen FETÖ'nün darbe girişimi, milletimizin milli iradeye sahip çıkmasıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla engellenmiştir" dedi.

CESARETLERİYLE TARİH YAZILDI

'Türk Milletinin, top yekün Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır 15 Temmuz' diyen Başkan Uyar, "15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar ve fedakar millete doğrultarak hain, kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, yüce Türk milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlılıklarıyla tarih yazdılar" diye konuştu.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Daha sonra Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, "Asrın ihaneti 15 Temmuz darbe girişimini ve bu ihaneti büyük bir destana dönüştüren kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Uçak, helikopter ve tanklarla saldıran hainlere karşı tüm millet tek yumruk olup, devletin kurumlarıyla birlikte kararlı bir duruş sergiledi. Bugün bu topraklar üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu o gece büyük bir demokrasi destanı yazan kahramanlarımıza borçluyuz" açıklamasında bulundu.

Programda; Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi. Gece salalar okundu. Program İlçe Müftüsü Mehmet Süsün'ün son duasıyla son buldu.