Hain darbe girişiminin yıldönümde Ladik'te milli birlik ve beraberliği göstermek için ilçe meydanında toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile sabah namazına kadar 'Demokrasi Nöbeti' tuttu.

Protokol üyelerinin nöbet alanına gelmesiyle saat 21.00'da başlayan programda, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını kaybeden demokrasi şehitleri ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Programın devamında ise Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti ve dualar yapıldı.

İHANETİ ASLA AFFETMEYİZ

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ilçe halkına seslenen Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Küçük ilçenin yürekli insanları; bir yıl önce olduğu gibi bu yıl da meydanımızı doldurdunuz. Biz bu nöbeti ömrümüzün sonuna kadar sürdüreceğiz. 15 Temmuz'un amacı, Türkiye'yi parçalamak ve yıkmaktı. Fakat Türk milletini hesap edemediler. Biz bir yıl önce dünyaya, Türk milletinin iradesinin ayaklar altına alınamayacağını, topun, tüfeğin bu milleti durduramayacağını gösterdik. Bir olup, güçlü olup hainlere izin vermeyeceğiz. Daha çok çalışmak ve gayret göstermek zorundayız" dedi.

KARDEŞ OLDUĞUMUZU HATIRLADIK

Kaymakam Engin Tok, 15 Temmuz'da büyük bir ihanete şahit olduklarını ifade ederek, "Yıllarca devletin içinde yapılanan ve bu devletin, bu milletin ekmeğini yiyip, suyunu içip; bu devletin tankını, topunu, tüfeğini millete çevirenlerin kahpeliğine şahit olduk. Şükürler olsun ki aziz milletimiz bu kalkışmaya müsaade etmedi. 70 milyon, kardeş olduğunu o gün tekrar hatırladı. Kardeşliğimiz baki olduğu sürece, ezanımız dinmeyecek, bayrağımız inmeyecek ve vatanımız bölünmeyecek" diye konuştu.

Demokrasi nöbetinin devamında, ilahi dinletisi yapıldı ve günün anlamını içeren şiirler okundu. Program, meydana kurulan dev ekrandan 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü temalı belgesellerin ve filmlerin gösterimi eşliğinde devam etti.