BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Türkiye tarihinin en büyük spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için Samsun'daki tüm hazırlıklar devam ediyor. Samsun Valisi Osman Kaymak, 97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun müsabakalarda yarışacağı Deaflympics 2017 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Kaymak, Samsun'da tatlı bir heyecan olduğunu ve bu heyecanı yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, '23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın Samsun'a kazandırılmasında ve Samsun'un spor tesislerine kavuşmasında büyük emek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ediyorum' dedi.

HERKESE ÇAĞRIDA BULUNDU

Vali Kaymak, 3 binin üzerinde sporcunun şehre geleceğini hatırlatan Vali Kaymak, 'Türk misafirperverliğini ve Türk centilmenliğini dünyaya göstermek açısından müthiş bir imkan olan olimpiyat oyunları için bizlere büyük bir görev düşüyor. Ben bütün bürokrat arkadaşlarımıza, görevlilere ve samsun esnafına çağrıda bulunuyorum. Lütfen sahiplenelim. Gerçek bir ev sahibi gibi, onları üzmeden, incitecek bir davranışta bulunmadan, bu tür ortamlara fırsat vermeden, onların huzur içerisinde spor tesislerine varmalarını müsabakalardan sonra da huzur içinde istirahat edecekleri yerlere gitmelerini sağlayalım' dedi.

YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ

Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun hizmete girmesiyle beraber 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenin de bu statta yapılacağını ifade eden Vali Kaymak, 'Bu açılış töreninin görkemli olması için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, çok gayret sarf ediyorlar. Biz de onu yalnız bırakmamalıyız. Bu iş sadece Bakanımız Akif Bey'in işi değil, hepimizin işi. Bu bakımdan halkımızın stadyumu doldurması gerekiyor. Görkemli bir açılış yapılması hem Samsun için hem de Türkiye için önem arz ediyor. Biz bütün Samsunluları açılış törenine davet ediyoruz. Mutlaka gelsinler' diye konuştu.

SAMSUNLULARA GÜVENİYORUM

Samsun'un huzur içinde yaşanılan bir şehir olduğunu ve dışardan da olumsuz bir şekilde anılmadığını belirten Vali Kaymak, 'Samsunlular medeni, dünyaya entegre olmuş, aydın insanlar. Bu yönleriyle ben Samsunlulara çok güveniyorum. Olumsuz bir olay olacağına yönelik bir endişem yok. Bu çerçevede şehrimizde oyunlar döneminde 3 bin 100'e yakın polis memurunu bin 200 80'e yakın da jandarmayı görevlendirdik. Dışarıdan da çok sayıda polis memuru getirterek güvenlik tedbirlerini almış durumdayız. Yani hem güvenlik hem de trafik akışı yönünden sporcularımız için ciddi tedbirler almış durumdayız"dedi.

ÜNVAN KALICI OLACAK

Samsun'un liman, meşale, sağlık, spor, ilk adım gibi sıfatlarının yanı sıra bir de 'Olimpiyat şehri Samsun' olarak anılmasıyla ilgili de konuşan Vali Kaymak, 'Deaflympics 2017 ile beraber 'Olimpiyat şehri Samsun' unvanının müsabakaların sorunsuz bitip, gelen misafirlerin burada en iyi şekilde karşılanıp uğurlanmasının ardından bu kentte kalıcı olacağına inanıyorum. Bu vesile ile özellikle Samsunlulardan bu unvanının kalıcı olması için özverili olmalarını isteyerek kendilerinden destek bekliyorum. Şimdi bütün Türkiye Samsun'u konuşurken olimpiyatlardan sonra da bütün dünya Samsun'u konuşacak' dedi.