HERŞEY EKSİKSİZ

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesi hazırlıklar son aşamaya geldi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile basın mensupların karşısına geçen Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun'un artık dev olimpiyata hazır olduğunu söyledi. Tüm dünyanın gözünün Samsun'da olacağını belirten Köktaş, "23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın açılıs arefesindeyiz. Bizde olimpiyatların yapılacağı tesisleri gezerek bazı incelemelerde bulunduk. Gördük ki Samsun olimpiyatlara spor yatırımları, konaklama ve ulaşım bakımından eksiksiz bir şekilde hazır hale gelmiş" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Yaklaşık 97 ülkeden 3200'e yakın sporcunun yarışacağı bir organizasyonun 18-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeğini dile getiren Köktaş, "Olimpiyatların en iyi şekilde yapılması ve şehrimizin ve ülkemizin Dünya'ya tanıtımı açısından bir fırsat olacak. Ben ilimize bu yatırımları sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli tüm arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimize çok güzel ve işlevsel olarak hizmetler ve yatırımlar kazandırdılar. Olimpiyatlar sonrası da bu tesislerimiz Samsunlulara hizmet edecektir. Burada kazanan yine vatandaşımız olacaktır" dedi.

HER ÜLTE İSTİYOR

Olimpiyatlar birçok ülkenin organize etmeye arzu ettiği ama herkesin bu büyük organizasyonlara sahip olamadığı belirten Fuat Köktaş, "Böylesine büyük organizasyonları her ülke almak istiyor ama alamıyor. Türkiye herşeyiyle bütün kıstasları geride bırakarak Dünya'nın en büyük 3. Olimpiyatını alma başarısı gösterdi. Yazılı ve görsel basınımız da bu olimpiyatların tanıtımını en iyi şekilde işlemeli. Takipçileriyle beraber Türkiye geneline yayarak gözleri Samsun'a çevirmeli. Buraya gelen her bir sporcuyu ve antrenörü memnun etmek de bizim kültürel turizm ve ticari olarak önemli etki yapacaktır. Çünkü bu ulusal bir organizsayon değil, uluslararası bir organizasyondur" diye konuştu.

DARBECİLERE DARBE YAPTIK

Köktaş, "15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünü geride bırattık. 249 şehidimizin ve 2192 gazimizin olduğunu hain darbe girişimini Allah'ım birdaha bize yaşatmasın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Dünya'da belki ilk kez bir millet darbecilere darbe yaptı. Türkiye'yi diz çöktürmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Dış güçler ve içeride ki işbirlikçileri asla vazgeçmeyecekler, ama bizde Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Siyasi görüş farklılıklarımız olabilir ama 'mesele vatansa mesele bayraksa mesele devletse gerisi teferruattır' anlamıyla hareket eden herkese teşekkür ediyorum"

Salim YILDIZ