Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 1-7 Mart Muhasebe haftası kapsamında gala yemeği gerçekleştirdi.

Sherathon Otel'de düzenlenen gala yemeğine, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Ticaret Borsası Başkan Vekili Nevzat Demirer, SMMMO Onursal Başkanı Ahmet Aydın, SMMMO eski başkanı Ahmet Ayvalı ve çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca galada, farklı kategorilerde meslek ödülleri verildi.

VİCDAN MUHASEBESİ HAFTAMIZ
Muhasebeciler haftasını çok verimli geçirdiklerini ifade eden SMMMO Başkanı Hayrul Kayar ''Her şeyden önce meslek camiamız olarak, sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi, dayanışmayı haksız, rekabeti etik kurallara uyumu varsa noksanlarımızı gözden geçirmeyi bir vesile olarak görüyoruz. Bu yıl, 2 yıldır verdiğimiz emeğin karşılığını almış gibi olduk. Biz camia olarak yılın 365 günü muhasebe yapıyoruz. Bu haftaki muhasebemiz, vicdan muhasebesi. Meslek camiamızda, gerçekten odaya ve örgütümüze ne kadar sahip çıkıyoruz, sorunlarımızı üreten miyiz çözen miyiz diye içsel muhasebe yapmak istedik. Bu hafta boyunca yaptığımız ziyaretlerde gördük ki Samsun ölçeğinde herhangi bir kamu görevlisinin yetkisi dahilinde olup da çözülmeyen bir sorunumuz yok şu anda. Bunun için şehrimizin idarecilerine çok teşekkür ediyorum. Artık biz de diğer meslekler gibi günümüzü kutladığımız için çok mutluyuz, hiç kimseye imrenmiyoruz. Bu vesileyle tekrar özel günümüzü kutlar, seneye bir başka muhasebe haftasında buluşuncaya kadar hepinize sevgiler saygılar sunuyorum'' diye konuştu.

3 KATEGORİDE BOL ÖDÜL
Konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayan Ebru Erçal, Hakkı Işıklı, Muharrem Koç, Mustafa Oğuzhan Gedik, Nurhan Cılız, Özgür Kaya, Saim Karaca, Selda Yüksel ruhsatlarını SMMMO Onursal Başkanı Ahmet Aydın'dan aldı. ''Baba-Oğul-Kız Meslek Mensubu'' kategorisinde, Fikret Koç, Pelin Demir, Talip-Saim Karaca, İsmet- Kemal Bayram, Rasim Kapusuz isimleri babalarından ruhsatlarını aldı. ''Kardeş Meslek Mensupları'' kategorisinde ise Hayrul-Veysel-Ahmet-Barış Kayar, Abdullah-Mehmet Dirican, Osman-Feridun İşnaz, İbrahim-Orhan Şentürk, Hidayet-Yusuf Demircioğlu, Seydi-İlyas Cinsoy, Kemal-İsmet Bayram, Sevinç Savaş, Mustafa Aksuğlu ödüllerini aldı. Ödül töreninin ardından, fasıl müziği eşliğinde keyifli saatler geçirildi.

Zerrin SOMUNCU