Bölgesel Amatör Lig 4. Grup 20. haftası Samsun derbisine sahne oldu. Samsun takım birinciliği açısından da büyük önem taşıyan karşılaşmada 29'ar puanlı Havza Belediyespor ile Ladik Belediyespor, Havza Şehir Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ilk devreyi 0-0 beraberlikle geçildi. İkinci yarıda her iki takım da etkili ataklar geliştirse de, golü bulamadı.

Maçın 85. dakikasında gelişen Havza Belediyespor atağında ise Yunus Uzun, topu ağlara gönderdi. Havza bu golle maçı 1-0 kazanırken, puanını 32'ye çıkarıp Samsun takımları sıralamasında da liderliğe oturdu.

Bu iki takım arasında direkt ligde kalam yarışı son haftaya kadar sürecek gibi görünüyor. Maçın ardından Havzalı futbolcular galibiyeti, kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarla birlikte kutladı.

BAŞKAN İKİZ OMUZLARDA


Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de derbiyi seyredenler arasında idi. Galibiyetin ardından Başkan İkiz, omuzlara alınarak üç puanın sevnici kutlandı.


HAVZALI ŞİRİNLER'DEN TRİBÜN ŞOV
Havza Belediyespor'un derbiden galibiyetle ayrılmasında kuşkusuz taraftarların çok büyük payı vardı. Havzalı Şirinler Grubu, tribündeki yerlerini alıp 90 dakika boyunca takıma destek oldu. Maçın sonunda ise Kırmızı-Beyazlılar, galibiyetin sevincini doyasıya yaşadı. Havzalı Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Emre Aysan, "Taraftarlar olarak görevimizi yaptık. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz" dedi.