Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali ve Yönetim Kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette dernek yöneticileriyle sohbet eden ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Genç, Samsun'da yaşayan herkesin Samsunlu olduğunu belirterek, bu şehir için ortak akılla birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

SAMSUN'UN POTANSİYELİ VAR
Samsun'un, yaşanabilir ve estetik bir şehir olması için bir hedefi olması gerektiğine vurgu yapan Genç, "Marka bir dünya şehri olmak Samsun için mümkün. Vizyonunuz, stratejiniz, hedefiniz varsa şehirlerin yarıştığı yeni bin yılın başında, iki tarafında ovası bulunan, bütün ulaşım imkanlarına sahip olan, sağlık, turizm, tarım potansiyeli olan ve Anadolu'nun Karadeniz ülkelerine açılan kapısı konumundaki Samsun için dünya şehri olmak hiç de zor değil" diye konuştu.

HERKES KATKI VERMELİ
Samsun'un, burada yaşayan herkesin şehri olduğunu ifade eden Genç, "Farklı yerlerden gelen insanların yaşadığı Samsun'da, herkes aynı şehrin havasını soluyor. Şehrimizi daha ileriye götürmek için birlikte hareket etmeliyiz. Samsun'un bir parçası olarak herkesin bu şehir için katkı vermesi gerekiyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri hep birlikte ortak akılla çalışmalıyız. Bu manada sivil toplum örgütlerimizi önemsiyorum" şeklinde konuştu.

BÜTÜNCÜL GELİŞMEDEN YANAYIZ
Belediye başkanlığı yapan kişilerin bilgiyi, finansı, insanı, zamanı ve iletişimi iyi yönetmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Samsun bizim evimiz ve evimizi daha güzelleştirmek istiyoruz. Biz lokal değil, bütüncül bir gelişmeden yanayız. Yani Samsun'un sadece Canik'i değil, Vezirköprü'sü de, Bafra'sı da, Salıpazarı da gelişmelidir. Ancak bu şekilde gelişmiş ve marka bir il olabilirsiniz. Biz Samsun'un gelişmişlik kriterlerini yükselmek için çalışıyoruz. Bu şehirde un var, yağ var, şeker var. Ancak helva yapmayı bilmemiz lazım."

SAMSUN İÇİN ÇİVİ ÇAKANIN YANINDAYIZ
Derneklerine sağladığı katkılardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali de, "Samsun'da en 40 bine yakın hemşerimiz var. Amacımız çeşitli etkinlikler düzenleyerek hemşerilerimizi sık sık bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak. Dernek olarak Samsun'a katkıda bulunan, bir çivi çakan herkesin yanındayız. Şehrimize yaptığı katkılardan dolayı Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.