Atakum Belediyespor Kulübü Halk Oyunları Takımı, OMÜ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Şampiyonası'na damgasını vurdu.

Minikler, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışan Atakum Belediyespor Kulübü Halk Oyunları Takımı, şampiyonadan bir şampiyonluk ve iki ikincilik ile ayrıldı.

KUPA VE MADALYA TAŞÇI'DAN
Büyükler kategorisinde Samsun birincisi olan Atakum Belediyespor Kulübü, gençler ve minikler kategorilerinde ikinciliği kazandı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı şampiyonaya katılarak sporculara destek veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ödül törenine de katılarak şampiyon olan Atakum Belediyespor Kulübü Halk Oyunları takımının kupasını ve madalyasını kendisi verdi.

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ
Elde edilen başarı karşısında gurur duyduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Halk oyunlarına gönül vermiş gençlerimiz, kısa bir süre önce bana Samsun birinciliği için söz vermişti. Bu sözlerini tuttukları için teşekkür ediyorum. Şampiyonaya katılan tüm takımları kutluyorum. Kültürel bir miras olarak değerlendirdiğimiz halk oyunlarına böyle büyük bir ilginin olmasından dolayı son derece mutlu oldum. Atakum Belediyesi olarak bu önemli kültürel mirasın yaşatılması noktasında halk oyunlarını desteklemeye devam edeceğiz' dedi.

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Samsun şampiyonluğunun ilk hedefleri olduğunu, bölge ve ardından da Türkiye şampiyonluğu hedefleri için çalışacaklarını belirten Atakum Belediyespor Kulübü Halk Oyunları Antrenörü Barış Pador, şampiyonluğu kendilerinden desteği esirgemeyen Başkan Taşçı'ya armağan etti. Gün boyunca gerçekleştirilen şampiyonaya sporcu aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Tören sonunda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ekiplerle birlikte halk oyunları oynayarak coşkularına ortak oldu.