Çarşamba Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda, duygu dolu anlar yaşandı. Programda konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, FETÖ, PKK, PYD ve tüm terör örgütlerinin tuzak ve darbe kalkışmalarına rağmen millet olarak dimdik ayakta durduklarını söyledi.

TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR

Bütün yeryüzünde hakkın, adaletin, sulh ve selametin tesisi için mücadele eden Türk milletine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Dündar, '15 Temmuz 2016'da cumhuriyetimize ve muasır medeniyet hedeflerimize sahip çıkacağımızı Çarşamba Belediye Meydanı'nda ve tüm meydanlarda gösterdik' dedi.

BORCUMUZU ÖDEMEMİZ KOLAY DEĞİL

Çarşamba Kaymakam'ı Mustafa Güney ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ve Türkiye'deki tüm meydanlarda 15 Temmuz'un yıl dönümü programlarının yapıldığını söyledi. Güney, 'Bizim millet olarak 15 Temmuz'da asker içine sızmış FETÖ'nün hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan kahramanlarımıza manevi borcumuzu ödememiz kolay değil ama bundan sonra her yıl bu meydanlarda toplanarak bunu ödemeye çalışacağız' diye konuştu.

MEYDAN, AL BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

Yatsı namazının toplu olarak kılınmasının ardından Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın organize ettiği yemek tüm misafirlere ikram edildi. Çarşamba Müftülüğü'ne bağlı imamların okuduğu mevlidin ardından, saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm camilerden sala sesleri yükseldi. Al bayraklarla süslenen meydanda, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan gençler ve Çarşamba sokaklarında araçlarla klakson çalarak 15 Temmuz'un kutladı.