15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, Ayvacık Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Belediye Başkanı Mustafa Belur, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DESTANSI BİR GECE

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda söz alan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "15 Temmuz Türk Milletinin tarihinde daha önceki yaşadığı 18 Mart gibi, 30 Ağustos gibi önemli bir kahramanlık tarihidir. Dedelerimizin geçmişte yaşadıkları ve bizlere gururla anlattıkları destanlar gibi bizler de geleceğimizde çocuklarımıza torunlarımıza öncesini ve sonrasını anlatacağımız milletimizin tarih yazdığı destansı bir 15 Temmuz gecesi var. Türk milletinin kenetlenerek vatanını nasıl koruduğunu ve hainlere karşı nasıl bir mücadele verdiğini anlatacağımız kocaman bir destan" diye konuştu.

MİLLİ İRADENİN ADI

'15 Temmuz ihanetin tarihi olduğu gibi Türk Milletinin demokrasisine, milli iradesine sahip çıktığı tarihin adıdır' diyen Belur, "Vatanın birliğini ve dirliğini korumak için aynı hedef uğruna şehitlik mertebesine ulaşan, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını seve seve siper etmiş 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

BU GECE UNUTULMAMALI

Ayvacık İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş da, 15 Temmuz şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, "15 Temmuz'un anılmasının sebebi, bu hain geceyi hem unutmamak hem de bundan ders çıkararak işlerimize daha sıkı sarılmamıza vesile olmasıdır. Dış güçlerin istediğinin aksine güçlü Türkiye ve güçlü millet olabilmek için çok daha fazla işimize adapte olup hızlı adımlarla ilerlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Şükür Küçük dua yaptırırken, Ayvacık'taki demokrasi nöbeti geç saatlere kadar İlçe Meydanında devam etti.