Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Demokrasi Şöleni sürüyor. Yaklaşık bir haftadır devam eden şölen kapsamında Beyşehir Gölü üzerinde düzenlenen su sporu etkinliklerinde renkli ve heyecanlı görüntüler oluştu. Beyşehir Gölü'nde balıkçılık faaliyeti yapan motorlu tekneler, Jandarma Burnu mevkisinde başlayan ve Sevgi Adası'nda sona eren yarışmada tatlı sularda birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinci gelen balıkçı teknesinin sahibi altınla ödüllendirilirken, dereceye giren diğer isimlere madalya ve hediyeleri Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt tarafından verildi. Başkan Özaltun, 'Hepiniz gönlümüzdeki birincisiniz' diye konuşurken, dereceye giren balıkçıları kutladı.
Etkinlikler çerçevesinde göl üzerinde jetski, flayboard, jetboat, banana, sofa ve su yatağı gösterileri de gerçekleştirildi. Katılımcıların Türk bayrağıyla göl suları üzerinde yaptığı gösteriler, kıyıda toplananlar tarafından alkışlarla ve beğeniyle izlendi.
Beyşehir Take Off pistinden kalkış yapan Konya Hava Sporları Kulübü'ne mensup yamaç paraşütçüleri de göl üzerinde demokrasi şöleni kapsamında uçuşlar gerçekleştirdi. Yamaç paraşütçüleri festival alanına Türk bayrağı açarak iniş yaparken yoğun ilgi topladı. Demokrasi şöleni kapsamında paramotorlar da göl üzerinde Türk bayraklarıyla gösteriler gerçekleştirdi.

Balıkçılar tekneleriyle yarıştı