Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Diyarbakır'ın Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü ile görüştü.

Özkürkçü, "Sur operasyonundaki duyarlılık Avrupa ülkelerinde gösterilseydi bu işi başarana Barış Ödülü verilirdi." yorumunda bulundu.

Ertuğrulgazi Özkürkçü, silahlı kuvvetlerin, Jandarma ve polis özel harekat timleriyle ortak yürüttüğü "Bayrak-12" operasyonundaki son durumu şöyle özetledi:

Operasyon bölgesinde farklı saatlerde, vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla bölücü terör örgüt mensuplarına 'teslim ol' çağrısı yapılıyor. Yarın mahkemelerde karşımıza çıkarılır düşüncesiyle kayıt altına da alınıyor. Vatandaşların bölgeden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanıyor.

BEKLEDİKLERİNİ BULAMADILAR

Ne Cizre'de ne Silopi'de ne de şu anda Sur'da halktan beklediklerini bulamadılar. Halkımız teröriste sırtını döndü ve güvenlik kuvvetlerinin yanında yer aldı. Halkın, Sur'a yürümesi çağrıları da karşılık bulmadı.

Sur'da çocukları kalkan yapan teröristler o kadar köşeye sıkıştılar ki, kendi canlarının derdine düşüp, örgütü terk etmek isteyen teröristleri kontrol edemediler. Onların ellerinde bulundurdukları sivillerin de tahliyesine engel olamadılar. Tahliye olan 45 kişinin yarısından fazlası ilk değerlendirmelere göre terör örgütü üyesi.

AYNISI AVRUPA'DA OLSAYDI...

Operasyonlarda gösterdiğimiz duyarlılıkla övünüyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD'deki yöntem uygulansaydı, operasyonlar 1 ay içerisinde tamamen bitmiş olurdu. Bu operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı bunu başaranlara Nobel Barış Ödülü verilirdi.