Samsun basınının başarılı muhabirlerinden, gazetemiz muhabiri Zerrin Somuncu, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) Şehit Mustafa Cambaz adına düzenlediği 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda ikincilik ödülünün sahibi olmuştu.

ÇALIK'IN ELİNDEN ALDI

Yarışmanın ödülleri, Rixos Grand Ankara Otel'de Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Samsun'da, 19 Aralık 2016 tarihinde gazetemizde yaptığı, "Samsunlu Mahkumun Azim Hikayesi" adlı haberiyle ikincilik ödülüne layık görülen Gazeteci Zerrin Somuncu, ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın elinden aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başarılı gazeteci Zerrin Somuncu duygularını, "Müthiş bir heyecan ve mutluluktu. Hep arkamda gücünü hissettiğim başta aileme, ikinci ailem Haber Gazetesi'ne, bana her zaman koşulsuz destek olan ekip arkadaşlarıma ve tören gecesi tek telefonumla ödül törenine koşup gelen Ecem Aralan ve Gizem Aralan'a sonsuz teşekkürler. Onur ve büyük bir gururla sürdürdüğüm, henüz yolun çok başında olduğum mesleğimde nice ödüllere..." sözleriyle dile getirdi.

HER YERDE SİZ VARSINIZ

Başbakan Binali Yıldırım tören gecesi yaptığı konuşmada, ödül alan gazetecileri tebrik ederek, "Yerel basının milletle iç içe olması çok önemli. Şehrimizde, ilçede, caddede, sokakta, her yerde siz varsınız. O yakınlık içerisinde toplumun gerçekleriyle bire bir temastasınız. Sizler yerelin ruhunu yansıtıyorsunuz. Siyasette yereli ihmal eden asla başarılı olamaz. Basında da bu böyledir. Mahallinde olanı ıskalayan bir basın, ideal bir basın olarak görülemez. Onun için yerel basına güveniyoruz. Fedakarca yaptığınız işleri takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.