Erbakan Vakfı Samsun İl Başkanlığı'nın düzenlediği Necmettin Erbakan'ı Anma etkinlikleri ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Samsun'a gelen Gelişen Sekiz Ülke(D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya'nın da bulunduğu ziyarette Başkan Salih Zeki Murzioğlu, kent ekonomisi ve Oda yapısı hakkında Genel Sekreter Seyyid Ali Muhammed Musavi'yi bilgilendirdi.

'SAMSUN, TÜRKİYE'NİN KARADENİZ'E AÇILAN KAPISI'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'u Karadeniz kıyı çanağının en büyük ve en gelişmiş kenti olarak tanıttı. Samsun'un, Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı olduğunu kaydeden Murzioğlu, 'Türkiye'de sadece birkaç ile nasip olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım hatlarıyla Samsun bir lojistik kent konumunda. Samsun ayrıca, Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla Türkiye'nin önemli tarım şehirlerinden biri. Yedi bin yıllık tarihi geçmişiyle, yaylalarıyla, ovalarıyla, kanyonuyla, kayak merkeziyle ve tarihi, kültürel değerleriyle Samsun bir turizm kenti. Samsun 5 organize sanayi bölgesi, 17 küçük sanayi sitesi ile ayrıca bir sanayi kenti konumunda. Samsun'da üretilen ürünler şu anda 123 ülkeye ihracat ediliyor. Samsun, kamu ve sağlık alanlarında en çok yatırım alan kentlerden biri. Samsun, cerrahi aletlerin üretim merkezi. İnşallah bu ziyaret iyi bir işbirliğini de beraberinde getirir. Ben buna inanıyorum. Sizinle her türlü işbirliğine hazırız' dedi.

SAMSUN'UN BÜYÜK POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ

Samsun'un D-8 ülkeler içinde popüler bir kent olduğunun altını çizen Gelişen Sekiz Ülke(D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, 'Öncelikle misafirperverliğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Samsun'a gelmek en büyük hayallerimden biriydi. İlk fırsatta kentinizi görmek istiyordum. Samsun'u biraz görme imkanı buldum. Sizin de belirttiğiniz gibi Samsun tarım, sanayi ve ekonomik anlamda potansiyelini bulunan bir kent. D-8'in ana çalışma alanı ekonomi. Ekonomi de sanayi, tarım, turizm gibi altı ana çalışma alanımız var. Altı ana çalışma alanının Samsun'da olduğunu gördüm. Bizim özellikle amacımız, D-8'in içerisinde ticaretin artması. Bunun için de vize, gümrük ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek tercihli ticaret gibi bazı anlaşmalar yapıldı. Liderlerimizin koyduğu hedefler var. Ona ulaşmak için yerel Odaları, sivil toplum örgütlerini, işadamlarının görüşlerini önemsiyoruz. Özellikle Samsun'un potansiyelini D-8 içerisinde değerlendirmek istiyoruz. Samsun sağlıkta önemli bir merkez konumunda. Samsun sağlık sanayinin D-8'de tanıtılması için iki günlük geniş bir çalıştay yapabiliriz. Artık dünyada geleneksel ticaret kalktı. Malını en iyi tanıtan, en iyi reklamını yapan kazanıyor. Türk ürünleri batı ile eşit duruma geldi. D-8 de büyük bir pazar. Samsun'un bu pazara açılması için elimizden geleni göstermek istiyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ziyareti dolayısıyla D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi'ye anı takdiminde bulundu.