Kamuoyunda 'kiralık işçi yasası' olarak bilinen TBMM gündemindeki 'İş Kanunu ile Türkiye İşçi Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için Türk-İş 6. Bölge İl Temsilciliği, Samsun'da İstiklal Caddesi ve Gazi Caddesi'nde stantlar kurarak 11 bin imza topladı.

Topladıkları imzaları AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na getiren Türk-İş üyesi işçileri ilk olarak bina önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Türk-İş 6. Bölge İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, 'İşçilerin ve vatandaşlarımızın etkin ve coşkulu katılımıyla 10 binlerce imza toplandı. Hükümetin, işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz. Buradan haykırdığımız kararlılık dalga dalga tüm iş yerlerinde yankılanacak. İşçi sınıfı ve örgütlü gücü, gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir' dedi.

'GEREKLİ MERCİLERE SUNACAĞIZ'

Basın açıklamasının ardından binaya giren Türk-İş üyeleri, topladıkları imzaları AK Parti İl Başkan Yardımcıları Reşat Keleş ve İsmail Şen'e teslim etti.

İmza dolu klasörleri teslim alan AK Parti Samsun İl Başkanı Reşat Keleş, kendisinin de işçi statüsünde emekli olduğunu belirterek, 'Biz bu imzaları il başkanımıza sunacağız. İl başkanımız da bunları gerekli mercilere sunacaktır' diye konuştu.