İlkadım Belediyesi'nin katkıları ile Halk Eğitim Merkezi'nde verilen kursta, çevreye atılmış cam parçaları, şişeler, evlerde kırılan arcopal tabaklar çöpe gitmek yerine yeniden değerlendiriliyor.

Kursa katılan kadın kursiyerler kırık ve atık camları kullanarak adeta ateşle hayallerini çiziyorlar.

MADDİ KATKISI OLUYOR
Kursiyerlerden Gülten Sağlam, kursa iki ay önce başladığını ve sıcak cam işlemeyi ilk gördüğünde çok ilgisini çektiğini söyledi. Hiç bir masrafı olmayan atık şişelerden çok güzel objeler yaptıklarını ve bunları satıp evin bütçesine katkı sağladıklarını belirten Sağlam, "Kursa bundan sonra da devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü yaptığımız bu ürünleri internet üzerinden satıyoruz. Bize maddi açıdan katkısı oluyor" dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR
Kurs eğitmeni Emel Karagöl ise üç yıl önce sıcak cam işleme işini gördüğünde çok ilgisini çektiğini ve kursa giderek işin inceliklerini öğrendiğini anlattı. Kursta kadınlarla birlikte atık camlardan, hayal ettikleri şeyleri güzel objelere dönüştürdüklerini aktaran Karagöl, şöyle devam etti: "Atölyede, çevre kirliliğine neden olan atık ve kırık cam parçalarından, evlerde kırılan arcopal tabakları eriterek üretim yapıyoruz. Burada aynı zamanda geri dönüşüm de sağlamış oluyoruz. Bayanlar eğlence ve stres atmak için geldikleri sıcak cam işleme kursunda aynı zamanda ürettiklerini de satıyorlar. Yapılan ürünleri arkadaşlar hem kendi imkanlarıyla hem de bizim çabalarımızla dışarıya satış yapabiliyor."

Karagöl, ev hanımlarının yanı sıra farklı mesleklerden de kadınların katıldığı kursta atık camlardan hayal gücünü göre uğur böceği, yunus balığı, renkli salyangoz, leylek gibi farklı objeler ürettiklerini kaydetti.