Samsun'un Tekkeköy İlçesi Hamzalı Mahallesi'nde oturan 9 çocuk annesi Fatma Anıl (50), eşi Fahri Anıl ile 36 yıl önce kaçarak evlendiklerini söyledi.

Çocuklarından İbrahim'in (28) küçükken geçirdiği menenjit sonucu engelli kaldığını anlatan Anıl, oğlu Ali'nin (21) ise doğuştan ortopedik engeli bulunduğunu bildirdi. Anıl, çocuklarından 5'inin de evli olduğunu belirtti.

ONLARIN ELİ, AYAĞI, GÖZÜYÜM
Eşinin 15 yıl önce trenin çarpması sonucu kolunu ve bacağını kaybettiğini dile getiren Anıl, garsonluk yapan kocasının kaza sonrası çalışamadığını kaydetti. Aldıkları engelli maaşlarıyla geçindiklerini bildiren Anıl, şöyle devam etti: "Bir kızım Samsun'da lisede okuyor. Bir oğlum kaynakçı olarak çalışıyor. Ben kendimi engelli eşim ve çocuklarıma adadım. Onların eli, ayağı, gözüyüm. Eşim hayatını tekerlekli sandalyede sürdürüyor. Özellikle akli dengesi yerinde olmayan İbrahim'i yalnız bırakamıyorum. Konuşamıyor, duymuyor. O ayrı bir bakım istiyor. Onun için işimi bile yapamıyorum. Ev işlerini çoğu zaman herkes uyuduktan sonra gece yapmak zorunda kalıyorum."

HAYATIM BÖYLE GEÇİYOR
Eşi ve çocuklarını bırakıp babasının cenazesine dahi gidemediğini anlatan Anıl, "Yapacak bir şey yok. Çare yok. Engelli eşimi ve çocuklarımı bırakamıyorum. Ne düğün ne cenaze bildim. Hayatım böyle geçiyor" diye konuştu.

KENDİNE BAKAMIYOR
Fahri Anıl ise eşinin, ikisi engelli 9 çocuğu büyütmenin yanı sıra kendisinin bakımıyla ilgilendiğini vurgulayarak, "Eşimden Allah razı olsun, bana ve engelli çocuklarıma bakıyor. Eşim bakmasa bize kim bakar? Yediriyor, içiriyor, temizliyor. Onun işi bizden daha zor. Bize bakmaktan kendine bakamıyor" ifadelerini kullandı.

ONA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ
Ali Anıl ise annesinin çok fedakar olduğunu söyledi. Basketbolla uğraştığını ve gelecekte milli olmak istediğini belirten Anıl, "Annem bize bakıyor. Ona çok şey borçluyuz. Sporda hayallerime ulaşırsam anneme güzel bir ev yaptırmak istiyorum. Ona bundan sonra güzel bir hayat sunmak istiyorum" dedi.