Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin Atakum'daki eski yerine taşınması için ailelerin verdiği hukuki mücadele sonuçlandı.

Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygulamaya konuldu ve taşınma için hazırlıklara başlandı.

KARARA SAYGILIYIZ
Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin Gelemen'deki yerine taşınması ile ilgili olarak Okul Aile Birliği tarafından, Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonucunda okulun geri taşınmasına karar verildi. Tekkeköy İlçesi Gelemen mevkiine taşınan okul eğitim öğretim yılı sonuna kadar eski binasına taşınması planlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yargının verdiği karara saygı duyduklarını belirterek, "Samsun 2. İdare Mahkemesi tarafından okulun eski yerine taşınmasına karar verildi. Biz de karara saygı duyuyoruz. Okulu Gelemen'den eski yerine taşıyacağız" dedi.

TADİLAT YAPILACAK
Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin eski yerinin tadilata ihtiyacı olduğunu söyleyen Girgin, "Şu anda okulda tadilat yapmamız gerekiyor. Bunun için tadilat bitene kadar öğrencilerimiz mevcut Gelemen'deki okulumuzda eğitim öğretimlerine devam edecekler. Tadilat çalışması bittiğinde yeniden eski yerinde eğitime devam edilecek. Tadilat çalışmalarımız eğitim yılı sonuna kadar biteceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Bayram OK