İstanbul 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cihan Haber Ajansı'na kayyum atanmasını talebini kabul etti.

Kararda, Zaman Gazetecilik'in, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) yayın organı haline geldiği ve bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik A. Ş. İsimli şirketine 3 Mart tarihinde İstanbul 6'ıncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyum atandığı hatırlatıldı.

Zaman gazetesine atanan kayyumların şirket bünyesinde inceleme yaptıklarına dikkat çekilen kararda, Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A. Ş.'nın sermayesinin 14 milyon TL olarak belirlendiği ve sermayesinin 13 milyon 960 Bin TL'sinin büyük ortak Feza Gazetecilik A. Ş.'de yönetim kurulunda Mehmet Akif Avşar'ın görev aldığı kaydedildi.
ZAMAN GAZETESİ'NE ATANAN KAYYUMLAR GAZETEYE AİT VERİLERE ULAŞAMADI
Zaman Gazetecilik ile Cihan Haber Ajansı'nın birçok bakımdan organik bağlarının bulunduğu, her iki şirketin teknik alt yapı, bilgi veri akışı olduğu ifade edilen kararda, 'Feza Gazetecilik'e ait tüm verilerin tutulduğu ve işlendiği serverlerın da Cihan Haber Ajansı'nın yönetim binasında bulunması sebebiyle Feza Gazetecilik'e ait verilere sağlıklı bir şekilde ulaşım sağlanamadığı, Feza Gazetecilik'e ait tüm işlemlerin ve ticari sırların Cihan Haber Ajansı tarafından takip ve kontrol edildiği tespit edilmiştir' denildi.

'CİHAN HABER AJANSI'NIN YAYIN POLİTİKASININ FETÖ'NÜN AMACINA HİZMET ETTİĞİ'
Zaman Gazetecilik'e kayyum atanmasının gerekçelerinin Cihan Haber Ajansı hakkında da geçerli olduğu belirtilen kararda, 'Cihan Haber Ajansı'nın hakim ortağının Feza Gazetecilik olmadı, ve Feza Gazetecilik yönetim kurulu başkanının Cihan Haber Ajansı'nda da yönetim kurulu başkan vekili olarak görev yapması, Cihan Haber Ajansı'nın FETÖ /PYD terör örgütüne bağlı şekilde yayın politikası izleyerek örgütün amacına hizmet ettiği' ifade edildi.

'KAYYUMLAR İÇİN YENİ BİR ÜCRET BELİRLENMEDİ'
Feza Gazetecilik'e tayin edilen kayyumlar Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve avukat Metin İlhan'ın yönetim kurulu yetkilerine de sahip olacak şekilde Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A. Ş.'ye de kayyum olarak tayin edilmesine karar verilerek ve yönetim organının yetkilerinin kaldırılmasına hükmedildi. Kararda, 'Yönetim organının bu tarihten itibaren yaptıkları işlerin hükümsüz kalacağının karar ve ilamına, atanan kayyumların Feza Gazetecilik'e atanan kayyumlar olması ve kayyum atanan şirketin hakim ortağının Feza Gazetecilik olması nedeniyle yeniden bir ücret takdirine yer olmadığına karar verilmiştir' denildi.