'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Anıta çelenk sunma ile başlayan kadınlar günü programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tüm STK'lar adına konuşma yapan Karadeniz İlleri Kadın Platformu(KİKAP) Atakum Şube Başkanı Yasemin Zeren, 'Tüm canlıların en temel hakkı olan 'yaşam hakkı' kadın sorunlarının başında yer almaktadır. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet en çok konuştuklarımızın arasında yer alıyor. Kadınlar, sosyal hayattaki birçok sorununu, artan şiddet ve cinayet olayları yüzünden konuşamaz durumdadır. Toplumun bütün kesimlerinin birlikte hareket etmek ve bir seferberlik başlatmak durumu oluşmuştur. Bundan sonraki süreçte kadının toplumdaki yerini yükseltecek çalışmalara ihtiyaç vardır' dedi.

'BU GÜNLERİN AMACI FARKINDALIĞI ARTTIRMAKTIR'

Bu günler sayesinde farkındalık oluşturma fırsatı bulduklarını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 'Ülkemizde ve ilimizde bugün için yapılan programların amacı, kadına yönelik çalışmaların, kadın farkındalığının bütün toplum kesimlerine aktarılması ve yönlendirilmesidir. Bu programların en temel amacı öncelikle bir insan olarak, daha sonra da kadın olarak en önemli varlıklarımız olan annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimizin toplum içerisinde hayata daha sağlam basabilmeleri, gelecekle ilgili kaygılarının ortadan kaldırılması, yaşadıkları sıkıntıların ve sorunların bizlerle beraber sizlerinde desteği ile bu tür günlerde önemli bir takım konulara değinmek çok fazla önem arz ediyor. Dünya'daki savaşlardan en çok etkilenen kadınlar, yaşlılar ve çocuklardır. Bu münasebetle tüm şehit ve gazi annelerimizin, eşlerinin başta olmak üzere bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor saygılar sunuyorum' diye konuştu.

Programa Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gün boyunca devam edecek olan kadınlar günü etkinlik