Türk Metal Sendikasının Kadın İşçiler Kurultayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu milleti parçalamak isteyenler çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlete asla müdahale edilmeyecektir' dedi. Erdoğan kadınlardan da şu ifadelerle söz aldı:

'-Katil devlet- diyerek hıyanet çukuruna gömülenlere inat devletimize sahip çıkıyor muyuz? Sendikaları terör örgütlerinin yuvası, silah deposu haline getirenlerin karşısında duruyor muyuz? Bölücü terör örgütünden, paralel devlet yapılanması örgütüne kadar tüm şer çetelerine karşı milletimizin yanında yer alıyor muyuz? Kadınlarımız 'tamam' diyorsa bu iş tamamdır' diye konuştu.

"KADINLARA EN BÜYÜK ZARARI, O ANLAYIŞ VERMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile değerleri yıkılarak kadınların özgürleşmesinin sağlanamayacağını da kaydederek, 'Bana göre kadınlara en büyük zararı, hayatı 'ekonomik özgürlük' parantezine mahkum eden anlayış vermiştir. Halbuki hangi annenin yaptığı iş, paraya tahvil edilebilir? Bunun maddi bedeli olabilir mi? Olamaz' ifadelerini kullandı.

Annelik makamını öven Cumhurbaşkanı, merhum annesiyle ilgili bir anısını da paylaştı. Erdoğan, 'Anacığım ayağının altını öperken ayağını çekerdi. Kendi o ifadesiyle 'Oğlum ne edeysun' derdi. Ben de 'Ana, bana cenneti çok mu görüyorsun, ben cennetin kokusunu almak istiyorum' derdim. İşte siz işte o şerefli makamdasınız' dedi.