İlçelerdeki çalışmaların tüm hızıyla süreceğini de ifade eden Başkan Yılmaz, kalan iki yılı toplumun yararına olacak en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Mart ayı olağan meclis toplantısı öncesinde meclis üyeleriyle Samsunum-1 Gemisi'nde bir araya geldi.

AK Parti İl başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Büyükşehir Belediye Başkanı Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı öğle yemeğinin ardından Başkan Yılmaz, meclis üyelerine hitap etti.

30 Mart seçimlerinin üzerinden 23 ay geçtiğini hatırlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 2 yılın çabuk ama hizmetler ve yatırımlar açısından dolu dolu geçtiğine dikkat çekti.

Bundan sonraki 2 yılın da çabuk geçeceğinin altını çizen Başkan Yılmaz, 'Varlığımızın temeli olan insana hizmet etmek, topluma hayırlı olmak, insanımızın hayır dualarına muhatap olmak gibi amacı olan bizlerin, zamanı daha iyi değerlendirmek zorundayız. Daha fazla üretim, daha fazla iş ve daha fazla hayırlı hizmetler yapmalıyız. Benim çabam da hep bu yönde olmuştur. Bir günü dahi geciktirmemek için var gücümle çalışıyorum. Bu noktada atılacak ilk adım, inisiyatif ve irade ortaya koymaktır. Belediye başkanlarımızın bu noktada hassas olduğunu görüyorum. Ama zaman zaman güçlüklerle karşılaşabiliriz' dedi.

'SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ'

Gerçekleştirdikleri ilçe toplantılarında 2 yılı iyi değerlendirip gelecek 2 yılın planlamasını yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, 'Havza ve Ladik'te köylerin su meselesini acil konu olarak gördük. Su meselesini ertelemeyeceğiz. Su konusunu mutlaka çözeceğiz. Su, sağlık, büyük bir ihtiyaç demektir. Sondaj yapılarak aranıp bulunuyor, tahlile tabi tutuluyor. Bu süreci halkımıza anlatmanızı istiyoruz. İlçe toplantılarımızı bitireceğiz. Mart'ın sonu gibi bu toplantılar bittiğinde, bitirdiğimiz hizmetlerin açılışlarını yapalım. Profesyonel tanıtım ve reklam çalışmalarıyla etkileşim alanlarını da işin içine katarak, her ilçede 2 açılış yapalım. Ramazan ayına kadar bu açılış programlarını bitireceğiz' ifadelerini kullandı.