AK Parti Samsun Gençlik Kolları üyeleri, kadınları daha iyi anlamak için İlkadım ilçesi Mecidiye Çarşı'sı Gazi Müzesi önünde kurdukları tezgah ile yufka açıp, gözleme pişirdiler.

Pişirdikleri gözlemeleri sadece kadınlara ikram eden erkek üyelerin haricinde kadın üyeler de yoldan geçen bayanlara çiçek hediye etti.

'KADINLARIN YAŞADIKLARINI ANLAMAK İSTEDİK'

Yaptıkları etkinlik ile erkeklerde farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, 'Bugüne özel bir etkinlik yapmak istedik. Olayı daha çok içselleştirmek için, kadınların yaşadıkları zorlukları anlayabilmek için arkadaşlar ile konuştuğumuzda böyle bir fikir ortaya çıktı. Bugün burada 'Sizi Anlıyoruz' sloganıyla birlikte kadınların daha çok hamarat olduğu gözleme açma ve yufka açma işini erkek arkadaşlarla birlikte yapmak istedik. Arkadaşlarımız çeşitli yerlerde de kadın işleri yapıyorlar. Kimisi ev temizliği yapıyor, kimisi bulaşık yıkıyor, kimisi de çeşitle şekilde bu konuyu içselleştirmek için çalışmalar yapıyor. Biz de burada arkadaşlarımızla beraber tezgahlarımızı açtık. Gözlemelerimizi hazırladık ve kadınlarımıza dağıtıyoruz. Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Tabi ki bu temsili bir olay. Bu konuyu iyi konuşabilmek lazım. Bir erkek olarak onların yaşadıklarını anlayabilmek, onlara bu anlamda katkı sağlayabilmek adına böyle organizasyonları bundan sonra da düşünüp, ona göre davranıp bir algı oluşturmak istiyoruz. 2002 yılından itibaren AK Parti ile birlikte kadının hem iş gücünde hem de ticarette, ekonomide, siyasette ve birçok anlamda kazanımlar sağladı. Kadınların sosyal hayattaki girişimlerinin arttığını gözlemliyoruz. Bu tabi ki yeterli değil ama 2023 hedeflerine doğru bunun daha çok artacağını, kadınların Türkiye'nin her yerinde daha etkin olacağını umuyoruz' dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser de erkeklerin böyle bir düşünce içerisinde bulunmasının kadınları açısından çok güzel olduğunu vurguladı.

Gözlemeleri yiyen kadınlardan bazıları, erkeklerin yaptığı etkinliğin çok güzel bir etkinlik olduğunu fakat yılda sadece 1 gün değil bütün yıl boyunca hatırlanmak ve iyi davranılmak istediklerini söylediler.

Etkinlikte AK Parti Samsun İl Başkan Vekili Hakan Karaduman da gençlik kollarına destek verdi.