Yığılca-Düzce karayolunun Yığılca yönünde kalan 8 km'lik kısmı ve 3 adet viyadük yapımı geçtiğimiz Haziran ayında ihale edilmişti. İhaleyi alan şirkete işin teslim edilmesi aşaması da tamamlandı. Bilgilendirme ve ön görüşme için Karayolları yetkilileri Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'i makamında ziyaret ettiler. Başkan Yiğit'e proje üzerinde bilgi paylaşımı yapan Karayolları yetkilileri yapılacak olan 3
viyadük hakkında da harita üzerinde sunum yaptılar. Çalışmaların en kısa sürede başlayıp aynı hızla devam edeceğini, bu sebeple iş makinelerinin 21 Temmuz Cuma günü Yığılca'da olacağını Başkan Yiğit'e ilettiler.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, 'Gerek Yığılca da ikamet eden, gerekse dışarıda ikamet eden binlerce Yığılcalı hemşerilerim gibi benimde sonucunu merak ettiğim ve gelişmelerini anbean takip ettiğim Yığılca yolumuzda artık mutlu sona yakınız. Projenin ilk anından beri her gelişmeyi yakından takip ettik. Bilindiği üzere Düzce yönünde yolumuzun bir kısmı yapılmıştı. Kalan kısmı için projede iyileştirme ve viyadük eklemeleri yaptırdık. Bu sebeple yolumuzun yapımı gecikmeye uğradı. Ta ki projenin onaylanıp Haziran ayında da ihalesinin kesinleşmesi ile birlikte artık kafamızda soru işareti kalmadı. Nihayet önümüzdeki Cuma günü yüklenici firmanın iş makineleri ilçemizde olacak ve en kısa sürede çalışmalara başlayacak. Yine aynı hızla da yolumuz tamamlanacak. Vatandaşlarım müsterih olsunlar ki ben İlçe Başkanlığı görevimde bulunduğum süreçte olduğu gibi, Belediye Başkanlığı görevimde bulunduğum süreçte de Yığılca-Düzce yolumuzun birinci takipçisi olacağım. Yolumuz hakkında hiçbir vatandaşımın aklında bir tek soru işareti kalmasın. Yolumuz başladığından itibaren 2 yıla bitirilecek. 2 yıl sonra Yığılca yolunun sorunları hakkında hiçbirimiz konuşmayacağız inşallah. Yolumuz tamamlandığında da ilçemiz adına önemli atılımların adımı olacak. Ekonomik anlamda da ilçemiz ivme kazanacak. Yolumuzla ilgili bu süreçte bizlere yardımcı olan başta; 2007 yılında ilçemize gelerek Yığılca yolunun yapılması talimatını veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, 2016 yılında ki Düzce mitinginde Yığılca yolunun bitirilmesi talimatını veren Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, projelerimizin Ankara'da takipçisi olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü'ye, Ak Parti İl Başkanımız Hikmet Keskin'e, Düzce Milletvekillerimize, İGM üyelerimize, AK Parti İlçe Başkanım Kerem Yalçıner'e ve Karayollarının değerli yetkililerine ilçem adına teşekkürler ediyorum. İlçemiz adına hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Yığılca Düzce karayolu mutlu sona yakın