Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Kübra Tüfek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Samsun Barosu'nda basın açıklaması yaptı.

Başkan Tüfek, "Kadınlar 8 Mart'ı eşitsizliğe, ayrımcılığa, sömürüye karşı durmak, emeğine, bedenine, kimliğine sahip çıkmak, tepkisizliği, boyun eğmişliği aşmak, örgütlenmek isteklerini dile getirmek için el ele verdikleri gün olarak kutlamaktadır" dedi.

RADİKAL ÖNLEMLER ALINMALI

Tüfek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bizler ki, Anadolu da kurtuluş mücadelesi vermiş, Ulu Önder Atatürk tarafından birçok dünya kadınından çok daha önce siyasal ve sosyal haklarla taçlandırılmış bir ulusun kadınlarıyız. Ancak bugün geldiğimiz noktada tüm insanların en doğal hakkı olan yaşam hakkımız için mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi için ivedi ve radikal bir takım önlemlerin alınması gerekliliğini yeniliyoruz. Ancak bu önlemlerden kastımız sadece kağıt üzerinde kalan mevzuat değişiklikleri gibi sığ bir beklenti olmayıp yasalara işlerlik kazandıracak olan toplum eğitimi ve bunun sonucunda da oluşacak toplum bilincidir. Artık şiddetin sonuçlarının yanında şiddetin önlenmesi için de yasal tedbirler arttırılmalıdır."

Bayram OK