Akif Çağatay Kılıç, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye-Polonya karşılaşmasını izledi. Kılıç, yeni kabine haberini burada aldı. Kılıç'ın haberi aldığı an objektiflere yansıdı.
Yeni kabinede görev verilmeyen Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, sosyal medya hesabından kararı değerlendirdi. Kılıç, 'Yeni Bakanlar Kurulumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, tüm bakanlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim. Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak'a Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın takdirleriyle vazife aldığımız günden bu yana aşkla, şevkle milletimize hizmet ettik. Bizlerden güvenini ve desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizi her zaman bağrına basan ve destekleyen Samsunlu hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Milletvekili olarak yine hep beraber olacağız. Samsun için partimiz ve milletimiz için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ve Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım'ın koordinesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam' ifadelerini kullandı.
Kılıç, 'Samsun Milletvekilimiz, değerli hocamız Sn. Ahmet Demircan Bakanımıza Sağlık Bakanlığı görevinde başarılar diliyorum' açıklamasını yaptı.

Akif Çağatay Kılıç’a kararın haber verildiği an