Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Ankara'da Samsunlu bürokrat ve işadamlarının da yer aldığı Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen "Osmanlı'dan Günümüze" adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Osman Yılmaz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın ile Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici'nin de yer aldığı sergide, bayanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

'KADINLAR TOPLUMUN KADERİNİ ÇİZER'

Serginin açılışında yaptığı konuşmada, bir milletin geleceğini belirleyecek nesilleri yetiştiren kadınların toplumun kaderini çizeceğine dikkati çeken Başkan Osman Genç, 'Gelecekteki toplumun inşasının sebebi olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir. Kadınlarımıza ne kadar önem verirsek geleceğimiz de o kadar güzel olur. Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza ve geleceğimize verdiğimizi önem hem yatırımlarımızda hem de hanım kardeşlerimizin kendilerine ve çocuklarına yaptığımız yatırımlarla göstermekteyiz. Aile okullarımız, aile birimimiz, hanım konaklarımız, kurs merkezlerimiz, hanımlara yönelik kültür, eğitim ve sosyal tesislerimizle başta ekonomi ve üretim olmak üzere kadının hayatın her alanında başarılı bir şekilde olması için çaba göstermeyi sürdüreceğiz" dedi.

'KADINLARA EN ÇOK HAKKI AK PARTİ VERDİ'

AK Parti Kadın Kollarının 4 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü olduğuna da vurgu yapan Genç, 'AK Partimiz kadınlarımıza en çok önem veren parti olmuştur. Kadınlarımızın siyasal, ekonomik ve sosyal yönden iyileşmelerini sağlayıcı gerekli yasal düzenlemelerin yanı sıra, daha pek çok ekonomik ve sosyal haklar da kadınlarımıza AK Parti Hükümetimiz tarafından verilmiştir, Bize göre kadına el kaldırmak geleceği elinin tersiyle itmektir. Canik Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hanım kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum' şeklinde konuştu.

Açılışın ardından diğer protokol üyeleriyle birlikte sergiyi gezen Başkan Genç, sergiye katılan bayanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.