Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), İŞKUR ve KOSKEB destekli Girişimcilik Eğitim programı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın girişimcilerle başladı.

SESOB'da yapılan törende konuşan SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, verilecek eğitimlerin Samsun'un işsizlik problemine çözüm olabileceğini belirterek, "Geçen yıl yine İŞKUR il müdürlüğü ile protokol yaparak, toplamda 150 kişiye girişimcilik eğitimleri verdik. Bu yıl da taleplerin yoğun olması nedeniyle girişimcilik eğitimlerine devam etme kararı aldık. İŞKUR ile imzaladığımız protokol ile bugün 25 kadınımız eğitime başladı'' dedi.

AÇILMADAN KAPANIYORLAR
SESOB'un hem işverene hem de çalışana desteklerinin arttığını söyleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, ''İşletmelerin hayatını zor ikame ettiği bir dönemdeyiz. Mutlaka devlet teşviklerini araştırmalılar. Biz girişimcilik eğitimlerini elimizden geldiği kadar vermeye çalışıyoruz. Ancak vatandaşta bir bilinçsizlik var. Yapacağı işle ilgili hiçbir araştırma yapmıyor. Açılmandan çok kapanan işletme olduğunu görüyoruz. Tecrübesizlik ve bilgisizlik olduğu için biz bu kursları veriyoruz. İnsanlar işletme açacaklarında, sanki para elden dağıtılacak sanıyorlar, böyle bir şey yok. Burada devletin verdiği yalnızca destek'' diye konuştu.

150 BİN TL DESTEK
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise, "KOSGEB'e en fazla iş kurmak isteyenler başvuruda bulunuyor. İş kurmak isteyenlere 50 bin TL hibe, 100 bin TL'de faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 bin TL veriyoruz. Ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, istihdamın artması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için çalışıyoruz. Bu kapsamda önce girişimcilerimizi 70 saatlik eğitime tabi tutuyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçarslan ve KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu girişimci kadınlara karanfil ve hediye dağıttı. Ardından, kadınlar için hazırlanan pasta kesildi.

Bayram OK