Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanlığını 8 yıldır yürüten Aynur Yiğit, görme engelli vatandaşların haklarını savunmak ve onlara hizmet etmek için çalışıyor. Yiğit, 7 kişilik yönetim kurulu üyeleriyle görme engellilerle ilgili birçok sosyal projeyi gerçekleştirdi.

HEP DESTEK OLDULAR
Bekar olan ve annesi ile birlikte yaşayan Aynur Yiğit, 8 yıl önce başkan seçildiğinde çevresinden kadın olması nedeniyle olumsuz eleştiriler aldığını belirterek, "'Hem kadın hem engelli zor olur' dediler. Ben de bazen 'Acaba yapamaz mıyım' diye düşündüm ama benim genç ve güçlü bir ekibim var, bana hep destek oldular. Bu güne kadar kadın ve engelli olmam nedeniyle sıkıntı ile karşılaşmadım. Aksine çok daha fazla ilgi gördüm. Kapıların çok daha kolay açıldığını gördüm bir kadın başkan olarak" dedi.

GÖRME ENGELLİLER OKULU
Kendisi, üniversitenin 2 yıllık Halkla İlişkiler bölümü mezunu olan Aynur Yiğit, Samsun'da görme engelli kız çocuklarının büyük bir bölümünün eğitimsiz olmasından yakındı. Ailelerin, görme engelli ve kız olduğu için çocukları okula göndermediğini kaydeden Yiğit, şöyle devam etti: "Bu çocuklar, kendileri için eğitim zorunlu değil diye ailelerin inisiyatifine kalmış durumdalar. Bu nedenle Samsun'da 'Görme engelliler okulu' yapılmasını hedefliyoruz. Bu okul benim için kara sevda. İnşallah gerçekleşebilir. Görme engelli çocukların bu okullarda eğitim görmelerini istiyorum. Bu okulun ilimiz ve bölge illerde yaşayan yüzlerce görme engelli çocuğa ışık olacağını düşünüyorum. Bu zamana kadar 14 kız çocuğunun ailesi ile görüşüp ikna etmeye çalıştım. Bunlardan 9'u okula gönderildi. Aslında bu çocukların okullara yönlendirilmesi ailelerin tercihine bırakılmamalı."

ENGELLİ KADINLARA SESLENDİ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara da seslenen Başkan Aynur Yiğit, "Kadınlar 'Ben kadınım, engelliyim' deyip bir köşeye çekilmemeli. Ellerinden geldiği kadar yaşamı zorlayıp, kabuklarını kırıp hak ettikleri yaşama kavuşmalılar. Bu anlamda çok iyi başarılı, yetenekli engelli kadınlarımız var. Biz dilersek başaramayacağımız şey yok" diye konuştu.