Muhteşem bir organizasyonla Tekkeköy 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleşen açılış seremonisiyle 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları resmen başladı.

TÜM DÜNYAYI BÜYÜLEDİ

Olimpiyat açılışının evrensel çapta bir organizasyona yakışır bir seremoni olduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Togar, "Olimpiyat meşalesinin yakılması ve açılış seremonisiyle resmen başlayan müsabakalar için dünyanın 6 kıtasından şehrimize gelen tüm sporcu ve sporseverleri en iyi şekilde misafir etmeliyiz. 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, açılış seremonisiyle tüm dünyanın gözü kulağı 19 Mayıs Stadyumu'ndaydı. Artık tüm dünya 12 gün boyunca Samsun'daki karşılaşmaları takip ediyor. 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları çapına yaraşır bir açılış seremonisiyle izleyenleri ve tüm dünyayı büyüledi. Bu büyük organizasyonu tüm Samsun halkının içtenlikle sahiplendiğini görüyoruz" dedi.

OLİMPİYAT KENTİ OLDUK

Samsun'un topyekün çalışmaları ve tesisleri kısa sürede olimpiyatlara hazırlandığına dikkat çeken Başkan Togar, ''Şehrimiz çok kısa bir süre içerisinde konaklama ve ulaşımın yanında gerek fiziki yönden gerekse spor tesisleri yönünden en üst düzeye ulaştı. Şehrimiz artık bir olimpiyat şehri oldu. Bu büyük organizasyonun şehrimizde yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini devreden, gençliğin ağabeyi AK Parti Samsun Milletvekilimiz Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.