İlkadım Belediyesi'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayanlara yönelik "Kadının İç Dünyasına Yolculuk" başlıklı program düzenlendi. İlkadım Belediyesi Tarihi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde yapılan seminere Kişisel Gelişim Uzmanı Rabiye Zencirkıran konuşmacı olarak katıldı.

İki seanstan oluşan eğitim konferansının ilki İlkadım Belediyesi'nde görev yapan bayan personelleri ile gerçekleşirken, ikincisi ise İlkadımlı bayanların katılımı ile yapıldı. Bayanlara kendilerine güvenmeleri konusunda detaylı bilgiler aktaran Kişisel Gelişim Uzmanı Rabiye Zencirkıran "Hayat bir yolculuk. Bu yolculukta giderken önce her şey kendinize güvenden geçiyor. Kadınlarımız da önce kendilerini keşfetmeli, kendi özelliklerini öğrenmelidir" diye konuştu.

"KENDİNİZE GÜVENİN"

Bayanların kendilerine güvenmeleri gerektiğini ve öncesinde kendilerini iyi tanımaları gerektiğini belirten Zencirkıran "İlkadım Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kadının İç Dünyasına Yolculuk' adlı eğitim konferansında İlkadımlı bayanlarımız ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu özel günde biz kadınlara bu imkanı veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayat bir yolculuk. Bu yolculukta giderken önce her şey kendinize güvenden geçiyor. Kadınlarımız da önce kendilerini keşfetmeli, kendi özelliklerini öğrenmelidir. Yaşımız ne olursa olsun, yaşadığımız ortam nasıl olursa olsun hayata sımsıkı tutunmalıyız. Herkesin hayatında sıkıntılar oluyor ama sıkıntılar başımıza geldiğinde sabır edip vardır bunda da bir hayır demeyi bileceğiz. Davranışlarımızda her zaman mantıklı yolu seçerek davranmalı, daha sonra üzüleceğimiz adımları atmamalıyız. Hiç bir zaman bilgiden korkmayın, bilmediğimiz şeyler bizi korkutur. Çünkü bildiğimiz şeylerle savaşırız mücadele veririz. Bilmediğimiz bir konuda bunun sonu ne olur nasıl gider düşüncesi bizler korkutur. 'Yaşam onu şekillendirdiğimiz düşüncelerden ibarettir' der Mevlana hazretleri. İç dünyasını keşfetmiş kendiyle barışmış insan çevresindeki insanlara ve olaylara pozitif bakacak, sorunlarla daha rahat baş edebilecektir. Geleceğimizin emanetçileri evlatlarımızı yetiştiren kadınlarımızın bilinçlenmeleri aile içi iletişimden iş hayatına kadar birçok alanda çözüm üretme kabiliyetlerinin artmasını sağlayacak. Mutlu kadınlar mutlu nesiller yetiştirecektir' diye konuştu.

KADINLARA AYRIMCILIK

İlkadım Belediyesi tarafından yapılan programlarda kadınlara ağırlık verildiğinin altını çizen İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel "Belediyemiz bayanlarımıza yönelik olarak düzenlediğimiz 'Kadının İç Dünyasına Yolculuk' konferanslarımızı düzenli olarak gerçekleştirmekteyiz. Belediyemiz her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık gösteriyor. Bu ayrımcılık sadece bir gün değil her zaman sürüyor. Kadınlarımızın yükü ağır yolu uzun. Kadınlarımızı mutlu etmek onların yükünü hafifletmek için gece gündüz çalışmalar gerçekleştiriyoruz' ifadelerini kullandı.

Yüksel, program sonunda programa katılan bayanlara karanfil dağıtarak Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.