İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabulünün 95. yıldönümünü programı çerçevesinde 10 Mart Perşembe günü saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde "Kabulünün 95. Yılında Bir Milli Mutabakat Metni İstiklal Marşı" konulu panel yapılacak.

İstiklal Marşı'nın tarihinin detaylı bir şekilde anlatılacağı programda Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Prof. Dr. Yavuz Bayram, Prof. Dr. Şaban Sağlık ve Yrd. Doç. Şeyma Büyükkavas da konuşma yapacak. Programda İstiklal Marşı'nın tarihinin yanı sıra Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve marşın yazıldığı dönemlerde yaşadığı zorluklar anlatılacak.

ZOR DÖNEMLERDE BÜYÜK BAŞARI

Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, milli değerlerimizi, milli karakterimizi, milli şuurumuzu ve ideallerimizi yansıtan eşsiz bir mücevher niteliğindedir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, Milli Mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli Mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu sebepten İlkadım Belediyesi olarak milli emanetlerimize sahip çıkıyor, tarihimizi her zaman gün yüzüne çıkarıyoruz. Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan marşımızın ne zorluklarla yazıldığını gelecek nesillerimize aktarmak için her zaman var gücümüzle çalışacağız' diye konuştu.