Canik'te Dünya Kadınlar Günü farklı kutlandı. Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde Rumeli Türküleri Özel Konseri düzenlendi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkanvekili Ahmet Haşim Baki, Başkan Yardımcısı İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı konserde, Şef Yavuz Özkaran yönetiminde birbirinden güzel eserler seslendiren koro ve solistlerin performansı büyük beğeni kazandı.

'KADIN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR'

Konser sonunda Başkan Osman Genç, Koro Şefi Özkaran'a ve misafir sanatçılara seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, koro üyesi bayanlara çiçek vererek, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadına kalkan elleri kınadığını belirten Başkan Genç, "Kadının eğitim hizmetlerinden mahrum bırakan, toplumsal ve siyasal hayattan dışlayan bir toplumun geleceğinin karanlık olduğu ortadadır. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım" dedi.

'MUTLU TOPLUM KADINA BAĞLIDIR'

Türk kadınının sosyal hayatın içerisinde en temel güçlerden biri olduğunu ifade eden Genç, "Toplumun mutlu ve geleceğin sağlam olması kadınlarımıza bağlıdır. Kadınlarımızın hayatın her alanında katılımlarının yükseldiği, başta şiddet, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi önemli sorunlarının tamamıyla çözüldüğü, mutlu aile ve mutlu toplum dileğiyle başta şehrimiz kadınları olmak üzere tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Gününü' kutluyorum" diye konuştu.